Antiteroristički odjel britanske policije New Scotland Yard uhitio osamnaestogodišnjeg osumnjičenika za terorizam u Londonu

Britanska policija New Scotland Yard objavila je u subotu da je uhitila osamnaestgodišnjeg mladića u sklopu istrage napada eksplozivnom napravom u petak u postaji podzemne željeznice u Londonu pri čemu je po zadnjim podacima ozlijeđeno čak trideset osoba.

Neil Basu, voditelj antiterorističkog odjela u policiji u priopćenju je kazao “iako smo zadovoljni ostvarenim napretkom, istraga se nastavlja i razina prijetnje ostaje kritična”

“Osamnaestgodišnji mladić uhićen je u subotu ujutro u Kentu na jugoistoku Engleske u “lučkoj zoni Dovera” i osumnjičen je za “terorizam”, objavila je policija u svom službenom priopćenju.

Neil Basu, voditelj antiterorističkog odjela u policiji u priopćenju je kazao “iako smo zadovoljni ostvarenim napretkom, istraga se nastavlja i razina prijetnje ostaje kritična”, prenosi britanska novinska agencija Reuters.

Atenat počinjen u petak peti je u nizu u šest mjeseci na teritoriju Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske, a dogodio se u postaji podzemne željeznice Parsons Green, u četvrti jugozapadnog Londona.

Islamska država preuzela odgovornost za eksploziju u petak u vlaku londonske podzemne željeznice koja je ozlijedila dvadeset i devet ljudi, rekla je novinska agencija Amaq te militantne terorističke skupine

Policija New Scotland Yard je napad okarakterizirala kao “teroristički”, a putem svoje agencije Amaq odgovornost za njega je preuzela džihadistička skupina, tzv. Islamska država.

Prema novim podacima koje su objavile u subotu ujutro medicinske službe, trideset je osoba ozlijeđeno  jer je nakon eksplozije nastao stampedo, no nijedna nije u kritičnom stanju te su otpuštene svojim kućama svi osim tri osobe. (Theo Ljubić, Reuters)

Facebook Komentari