SDSS o incidentu u županijskoj skupštini: Raduje nas činjenica što je u Bjelajčevu zaštitu, kao i Rkmanovu, stao župan Ivo Žinić

Predsjednik Izvršnog odbora SDSS-a Boro Rkman, vijećnica županijske Skupštine Sisačko-moslavačke županije Mirjana Oluić-Voloder i vijećnik Branko Jovičić najoštrije su osudili verbalni i pokušaj fizičkog napada predstavnika HSP u županijskoj Skupštini Ivice Pandže na zamjenika župana iz srpske nacionalne manjine Dušana Bjelajca, priopćio je SDSS.

Po završetku aktualnog sata županijske skupštine vijećnik Pandža prišao je stolu za kojim je sjedio Bjelajac, uputio mu niz verbalnih uvreda i kao kulminaciju anticivilizacijskog ispada, ispred njega podigao stol i njime tresnuo na pod. Mučnu sitauciju dodatno su pojačale razbijene čaše i bokali s vodom koji su se porazbijali na podu dvorane!, opisuje SDSS u priopćenju.

Danas smo u Kutini na sjednici županijske Skupštine ponovo svjedočili nastavku kampanje vijećnika HSP-a prema legitimno izabranim srpskim predstavnicima. Ono što je doživljavao u četvorogodišnjoj konstanti dosadašnji dožupan Rkman otišlo je nažalost i korak dalje pokušajem fizičkog napada na sadašnjeg dožupana. U demokratski uređenoj državi i njenim institucijama nezamislivo, ali nažalost istinito!, kažu u SDSS-u.

U zaštitu dožupana Bjelajca neposredno nakon incidenta kao i u pauzi koja je potom uslijedila stali su Oluić i Jovičić.

„Iako pripadamo različitim političkim opcijama, građanski, ljudski, politički, moralni…, kao i osjećaj pripadnosti istoj nacionalnoj zajednici nalagao je vijećnicima da stanu u obranu izabranog predstavnika svoje manjine“.

Raduje nas činjenica što je u Bjelajčevu zaštitu, kao i u niz slučajeva dosadašnjih napada na Rkmana, stao župan Ivo Žinić.

Žalosti nas činjenica što se napadi HSP-a nastavljaju, kao i činjenica da županijska Skupština izgleda da nema instrumenata kojima bi srpske predstavnike u izvršnoj vlasti zaštitila i omogućila im nesmetan rad?! Zato apeliramo na vodstvo Županije da iznađe model zaštite svakoga tko na bilo koji način prisustvuje sjednicama predstavničkog tijela. U tom cilju vodstvo Županije u predstavnicima SDSS-a ima otvorenog partnera.

Današnji incident u Kutini još više žalosti ako ga promatramo izvan okvira Sisačko-moslavačke županije u širem kontekstu atmosfere posljednjih tjedana prema Srbima u Republici Hrvatskoj. I ne samo prema Srbima već prema dobrom djelu civilizacijskih normi na čije se poštivanje RH obvezala prilikom ulaska u Europsku Uniju, drže u SDSS-u.

Kakva bura na sjednici Sisačko-moslavačke županije, razbijanje čaša, spominjanje četnika

Facebook Komentari