Prosvjed: Od mjere do barijere – mladi vrijede više

“Od mjere do barijere – mladi vrijede više”, naziv je prosvjeda za vraćanje dostojanstva i perspektive mladima, koji inicijativa “Vrijedim više” održava 15. runa u 17:30 sati na Trgu svetog Marka s ključnim zahtjevom – ukidanje stručnog osposobljavanja za rad bez zasnivanja radnog odnosa (SOR) i vraćanje pripravništva.

Ministar rada i mirovinskoga sustava Marko Pavić u četvrtak je izjavio da podržava zahtjeve prosvjeda „Od mjere do barijere – Mladi vrijede više“, ustvrdivši da je ukidanje SOR-a i povratak pripravništva upravo „politika ove Vlade“, podsjetila je inicijativa “Vrijedim više” pozivajući na prosvjed.

Zahtjevi su, podsjećaju, ukidanje mjere stručnog osposobljavanja za rad bez zasnivanja radnog odnosa (SOR), povratak pripravništva kao standardnog načina ulaska mladih u svijet rada i razvoj novih modela potpore zapošljavanja mladih koje će biti učinkovitije i pravednije te predstavljati put prema stabilnim, kvalitetnim radnim mjestima.

“S obzirom na to da trenutna Vlada u gotovo godinu dana mandata još uvijek nije uspjela poduzeti bilo kakve konkretne poteze u tom smjeru, očito je ministru potrebna snažna podrška javnosti kako bi mu dala vjetar u leđa da zadobije pažnju premijera za probleme mladih i političku potporu za svoje ideje kako vratiti pripravništvo. To je samo još jedan dodatni razlog da se mladi, ali i svi oni kojima je stalo do položaja mladih u Hrvatskoj, odazovu današnjem prosvjedu i pošalju jasnu poruku da mladi više ne mogu čekati”, poručuju iz inicijative “Vrijedim više”.

Share This Article