Plenković o tome da može što god hoće i incidentu Martine Dalić

“Vrlo je nezgodno ako dobijete niz političkih udaraca, a nemate prigodu da pred istim auditorijem kažete što mislite”, dodatno je komentirao premijer Andrej Plenković svoju izjavu na saborskom aktualnom prijepodnevu kada je poručio da “može što hoće.”

Sabor je u petak, nakon dvomjesečne stanke, aktualnim prijepodnevom započeo novu, petu sjednicu i redovno jesensko zasjedanje. SDP-ova Sabina Glasovac nije bila zadovoljna načinom na koji premijer Andreja Plenković odgovara zasstupnicima. Upozorila je da premijer nastavlja praksu da na pitanja zastupnika ne odgovara iza pitanja zastupnika, nego čeka da se pitanja nakupe. Premijer je potom pred zastupnicima kazao: “Mogu što hoću”, na što mu je Jandroković kazao da mora odgovoriti Marasu.

Ipak, u izjavi novinarima koju je Plenković u petak popodne dao novinarima u Saboru ublažio je svoj stav.

“Pojasnio sam što sam mislio da ne može nitko što hoće, pa ni ja. Vrlo je nezgodno ako dobijete niz političkih udaraca, a nemate prigodu da pred istim auditorijem rečete što mislite. S obzirom da imam iskustvo u nekom drugom predstavničkom tijelu, mislim da je to tako nemoguće. Želim u pojedinim fazama objasniti pojedina stajališta, a što mi Poslovnik ne dopušta. Svatko se tu malo igra i nastoji profitirati i iskoristi minute koji su mu date pred kamerama i mikrofonima koji su tu.”

Premijer je komentirao i verbalni sukob potpredsjednice Vlade i ministrice gospodarstva Martine Dalić i zastupnika Mosta Mira Bulja: “Potpredsjednica je malo temperamentno reagirala jer ima obiteljsku povijest na području koje je sada pod Perućkim jezerom, možda je reagirala malo angažiranije.No, sve skupa je to dio demokracije i dijaloga koj vodimo. Javnost će vidjeti tko je i na koji način iznosio argumente.”

Plenković je komentirao i protivljenja u BiH protiv gradnje Pelješkog mosta. Poručuje da će Hrvatska graditi most: “Sagradit ćemo Pelješki most, kažem vam da ćemo sagraditi most.”

Potvrdio je kako on kao premijer za sada nema informacijama o ponudama izvođača koje su stigle za gradnju Pelješkog mosta, a koje su se danas otvarale. Iz tog razloga nije ih želio komentirati.

Premijer je istaknuo da će granična pitanja sa Slovenijom pokušati riješiti bilateralnim putem: “Nakon jučerašnjeg sastanka sa šefovima parlamentarnih stranaka i odlaska u New York imat ćemo posjet Cerara, Hrvatska želi blatrelnim putem riješiti pitanja granice i na kopnu i na moru,” prenosi N1.

Buljev ekspoze silno uzrujao Martinu Dalić, potpuno je iskočila iz tračnica

Facebook Komentari