Dan poruka na majicama u Saboru, “Ne daj se Cetino” na Bulju i “HDZ lopovi. Lopine” na Pernaru

Sabor je nastavio s raspravom nakon aktualnog prijepodneva.

Nakon početka popodnevnog dijela sjednice Miro Bulj (Most) je zatražio stanku od 10 minuta zbog gradnje termoelektrane na Perući. Nakon stanke za govornicu je stao odjeven u majicu s natpisom “Ne daj se Cetino”.

“Reakcija Dalić je dokaz da sam pogodio u metu. Ljudi iz Cetinske krajine poslali su peticiju premijeru, no on im nije odgovorio. Hoćemo li zbog ljudskih gluposti u praznu Cetinsku krajinu dovoditi investitore koji će dobivati subvenciju za plin. Otrovni plinovi ići će u zrak. Dolaze dani kad je Ratko Mladić napao branu. Ovdje se radi o sukobu interesa zbog supruga ministrice vanjskih poslova. Ne damo te Cetino”, kazao je Bulj na što mu je Grmoja iz klupe doviknuo “Ne daj se Cetina”

Bulj je kazao kako je potpredsjednica Vlade napala saborskog zastupnika, Nikola Grmoja (Most) kazao je kako iza projekta termoelektrane na Perući stoji muž potpredsjednice Vlade.

Ivan Pernar (Živi zid) odjeven u majicu s natpisom “HDZ lopovi. Lopine” pitao je kada će HDZ-ov tajkun vratiti mito u proračun RH.

“Slučaj Roberta Ježića je žalostan primjer nefunkcioniranja hrvatskog pravosuđa. Stvarna pravna država ne postoji. Da postoji, sudi bi izdao nalog da se taj novac vrati u proračun. Ovaj moj govor bit će povijesni jer je očito da bivši premijer Sanader nikada neće biti osuđen i da će ti novci ostati na računu Sanadera”, kazao je Pernar koji je tražio stanku zbog 5 milijuna eura mita koje Ježić, tajkun blizak HDZ-u još nije vratio u proračun.

Facebook Komentari