Predsjednica će odgovoriti na pismo Dijane Vican

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u četvrtak i petak prvi put sudjeluje na sastanku tzv. skupine Arrailos u Malti, koja okuplja šefove država članica EU-a bez izvršnih ovlasti.

Na sastancima se raspravlja o ključnim pitanjima za daljnji razvoj Europske unije i prigoda su za niz neformalnih razgovora na njihovim marginama.

Jedna od tema sastanka je i obrazovanje, a obrazovna reforma je u Hrvatskoj top politička tema.
“Reforma obrazovanja je apsolutno nužna, to pokazuje primjer država s viskomim rastom BDP-a – to su države koje su reformirale školstvo. Obrazovni sustav stvara podzaposlenost jer se ne prilagođava novim poslovima. Do 2020. nestat će pet milijuna radnih mjesta. Budućnost je u digitalizaciji, robotici i tehnologij”, rekla je u izjavi medijima Grabar Kitarović.

Bivša predsjednica Posebnog stručnog povjerenstva za provedbu Strategije obrazovanja Dijana Vican predsjednici Republike danas je poslala pismo u kojem između ostalog navodi: “Iskazujem žaljenje što ste se pridružili glasu ulice kojemu pripada ministrica Divjak”.

Hoće li joj predsjednica odgovoriti?

“Zaprimila sam njezino pismo, nisam ga još sitgla detaljno proučiti. Imam običaj odgovoriti svakome pa ću odgovoriti i Vican”, rekla je Grabar Kitarović
Na Malti se susrela i sa slovenskim kolegom Borutom Pahorom.

Jesu li razgovarali o graničnom sporu?

“Razgovorali smo, nije to klasična bilaterala, razgovarali smo neformalno, razmijenili smo stavove. Ti naši stavovi neka ostanu među nama. Oko te teme u Hrvatskoj moramo imati nacionalni konsenzus”, kaže predsjednica, prenosi N1.

Dijana Vican poslala oštro pismo Predsjednici RH: Obezvrijedili ste naš rad….

Facebook Komentari