Evo koje bi ulice SABA vratila u Zagrebu

Savez antifašističkih boraca i antifašista Hrvatske (SABA RH) podržava inicijativu o vraćanju naziva Ulici Ive Lole Ribara, 8. svibnja 1945. i 10. zagrebačkog korpusa u Zagrebu, istaknuo je na konferenciji za novinare predsjednik SABA RH Franjo Habulin.

Habulin smatra da je 90-ih učinjena nepravda promjenom imena mnogih ulica nazvanih po osobama i događajima važnim za NOB.

Zastupnik stranke Naprijed Hrvatska u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Renato Petek rekao je kako je pokrenuo tu inicijativu da bi se komemorirali važne osobe i događaji iz Drugog svjetskog rata. Očita je bila želja zastupnika stranke Neovisni za Hrvatsku Zlatka Hasanbegovića da ovlada skupštinskim Odborom za imenovanja naselja, ulica i trgova jer je želio to iskoristiti kako bi mijenjao identitet grada, rekao je Petek. Dodao je kako svjedočimo brojnim istupima političara kojima se relativiziraju ustaški zločini, amnestiraju i veličaju zločinci i krivotvori slika grada i države, kao da su orijentirani prema prošlosti i NDH

Facebook Komentari