Stigao službeni zahtjev Jasenovcu za postavljanje nove ploče poginulim HOS-ovcima

HSP AS uvijek ponavlja da u našoj stranci nismo formalisti, ali legalisti svakako jesmo te da se trudimo održati dana obećanja. Dana 05.11.2016. u najjačem sastavu nazočili smo svečanom postavljanju ploče kojom se odaje počast 11 – orici poginulih pripadnika HOS-a u obrani Općine Jasenovac 1991. godine.

Njenom postavljanju prethodilo je podnošenje službenog zahtjeva Općinskom vijeću Općine Jasenovac i Županijskoj skupštini Sisačko – moslavačke županije za odobrenjem postavljanja iste. Sukladno važećim propisima i zakonima temeljem ishodovanog odobrenja ona je svečano i javno postavljena. Prigodom njenog postavljanja pozdravne riječi u prigodnom govoru izrekao je u ime HSP AS predsjednik stranke Hrvoje Niče mag. oec., ali i načelnica Općine Jasenovac Marija Mačković.

HSP AS najoštrije je osudio njeno nedavno nelegalno micanje i premještanje te je najavio da će postaviti novu ploču na istom mjestu.Temeljem navedenog glavni tajnik Pero Ćorić i član Predsjedništva stranke i županijski vijećnik u skupštini SMŽ Dario Hegel osobno su uručili novi zahtjev za odobrenjem postavljanja nove ploče na istom mjestu u prostorijama Općine Jasenovac.U njihovoj pratnji bio je rizničar HSP AS Velika Ludina Josip Marković koji je kao pripadnik 125.brigade HV-a iz Novske 1995.godine u VRO „Bljesak“ sudjelovao u oslobađanju Jasenovca.

Zahtjev je predan dana 13.09.2017., a istoga dana preporučenom poštom su poslani zahtjevi na druge potrebite adrese. Nakon urudžbiranja, u jasenovačkoj šljunčari „Tanac“ održan je radni sastanak s predstavnicima HOS-a Općine Jasenovac i Velika Ludina kao i grada Novske koji daju potporu ovoj inicijativi HSP AS.

Nadamo se da živimo u pravnoj državi, a svjesni činjenice da se zakon nije mijenjao od zadnjeg izdavanja suglasnosti do danas očekujemo pozitivno rješenje u za to predviđenom roku. Svako zaobilaženje zakona potvrdit će nam slutnje da smo taoci samovoljnog tumačenja zakonskih odredbi od strane Vlade RH i parcijalnih interesa sadašnje vladajuće većine koju kontroliraju Predrag Štromar i Milorad Pupovac sa svojim interesnim skupinama.

Zaštita starog hrvatskog pozdrava „Za dom spremni“ i svih drugih hrvatskih svetinja nema alternative za HSP AS. U skladu s vrlo jasno postavljenim ciljevima znat ćemo iznaći mehanizme u provođenju navedenog, kažu u toj stranci.

Plenkoviću se pojavio novi problem zbog kojeg kuha u HDZ-u, uklanjanje spomenika četnicima, HOS-ovci spremaju kontramjere

Facebook Komentari