Najnovije

Divjak: Andrej Plenković će sutra dati zaključke dogovora koalicije HDZ-a i HNS-a

Ministrica znanosti i obrazovanja, Blaženka Divjak, održala je u ministarstvu konferenciju za novinare povodom prvih 100 dana na toj poziciji.

“Ministarstvo je uputilo poziv članovima stručnih radnih skupina da se aktiviraju i nastave raditi i izraze volju i nastave raditi na stručnim temama na kojima su i dosad radili i odgovore na izazove koji proizlaze iz strategije. Sigurna sam da stručnjaci iz radnih skupina nisu niti moji, nisu niti Jokićevi, nisu niti Barišićevi. Oni su ljudi koji su svoju stručnost stavili na raspolaganje kako bismo našim učenicima i studentima omogućili školu za 21. stoljeće i ja vas molim da to respektiramo i zahvalimo im na dobroj volji”, rekla je Divjak.

“Ponosna sam i ohrabrena ne samo svojim timom u ministarstvu, nego povratnim informacijama koje dobivamo od učitelja, profesora, učenika, jer je jasno da radimo važne stvari”, kazala je ministrica.

“Okupljanje stručnih radnih skupina je iskorak. Ono što možete očekivati od mene, mojeg tima i ministarstva je stručnost, entuzijazam, hrabrost i otvorenost za suradnju, da pripremimo ne samo ovaj projekt, nego da napravimo okvir za sve buduće. Želimo biti ministarstvo budućnosti. Ne želimo se baviti prošlošću, nego budućnošću i time se vodimo”, kazala je Divjak.

Upitana kad će se znati članovi Posebnog stručnog povjerenstva, Divjak je rekla da će premijer Andrej Plenković sutra dati zaključke dogovora koalicije HDZ-a i HNS-a. “Ja ću nakon toga komentirati”, kazala je, dodavši da će se sutra znati i koju će poziciju imati Dijana Vican.

Ministricu su novinari pitali ima li u stručnim skupinama mjesta i za Borisa Jokića.

“Ono što treba naglasiti, svojatanje bilo kakvih rezultata ili reforme ne vodi tome da reformu uvedemo, vodi tome da opet raspravljamo o prošlosti, a ne o budućnosti, a svi mi koji imamo djecu, unuke ili to planiramo, izuzetno nam je važno, svaka je godina i mjesec važni. Svi koji tome žele pridonijeti, spremni su sudjelovati u procesu, tu nema nikakve prepreke da tu budu uključeni i ja ih pozivam da se uključe, ali da naša suradnja bude argumentirana”, rekla je Divjak, prenosi N1.

Facebook Komentari