Policija kaže da proširuje istragu protiv Keleminca i da će izvijestiti DORH

Izvor: N1

MUP je izdao priopćenje pod naslovom “Javno okupljanje ispred prostorija Srpskog narodnog vijeća”, koje prenosimo u cijelosti:

Ističemo kako će policija proširiti ranije započeto kriminalističko istraživanje koje je u koordinaciji s nadležnim državnim odvjetništvom započela povodom istovjetnog događaja od 2. rujna 2017., kada je također Dražen Keleminec zapalio primjerak spomenutih novina

Danas, 12. rujna 2017. godine, oko 11.00 sati, u Zagrebu, Gajeva 7, ispred prostorija Srpskog narodnog vijeća Dražen Keleminec u pratnji novinara i nekolicine građana zapalio je dva primjerka novina „Novosti“, koje izdaje Srpsko narodno vijeće.

U vezi s tim, ističemo kako će policija proširiti ranije započeto kriminalističko istraživanje koje je u koordinaciji s nadležnim državnim odvjetništvom započela povodom istovjetnog događaja od 2. rujna 2017., kada je također Dražen Keleminec zapalio primjerak spomenutih novina.

S obzirom na postojanja osnove sumnje na iskazivanje mržnje i pozivanje na nasilje prema određenoj skupini, u konkretnom slučaju prema srpskoj nacionalnoj manjini, kriminalističko istraživanje poduzeto je s ciljem utvrđivanja postojanja obilježja kaznenog dijela iz čl. 325. KZ RH, Javno poticanje na nasilje i mržnju.

U tom kontekstu policija promatra i današnji i događaj od 2. rujna te će o svim prikupljenim obavijestima izvijestiti nadležno državno odvjetništvo.

Keleminec opet palio Novosti, prijavio Pupovca, policija udaljila kontraprosvjednika

FOTO Keleminec zapalio Novosti: Plenkoviću, ne igraj se šibicama, ne skidaj ploču HOS-a!

Facebook Komentari