Od svadbe do sprovoda: Na Iblerovom počelo Predsjedništvo, Bernardićev test izdržljivosti vrata

Danas se u središnjici SDP-a na Iblerovom trgu sastaje Predsjedništvo stranke, a jedna od tema o kojoj bi moglo biti govora je i kredit kojeg je predsjednik SDP-a Davor Bernardić podigao u Erste banci, navodno bez prethodne odluke Predsjedništva.

Riječ je o kreditu koji je sklopljen u lipnju, a prema neslužbenim informacijama, težak je 800 tisuća eura, dok su za njega založene i dvije nekretnine – one u Poreču i Maksimiru.

Na posljednjoj sjednici Predsjedništva SDP-a Peđa Grbin je pitao je li točno da je podignut kredit u Erste banci, ali nije dobio odgovor, nego obećanje da će to saznati u utorak, odnosno na današnoj sjednici Predsjedništva.

Iako se očekuje da o ovoj temi danas bude riječi na Predsjedništvu, SDP-ovici prilikom ulaska u zgradu nisu bili rječiti.

Peđa Grbin nije htio odgovoriti na pitanje hoće li temu kredita potegnuti na Predsjedništvu, a Predrag Matić je u prolazu novinarima samo kratko dobacio kako nije znao za taj kredit.

Nešto rječitiji bio je Ivo Jelušić koji kaže da je za kredit znao, ali se slaže s tvrdnjom da se nije smio donijeti bez odluke Predsjedništva.

Upitan treba li zbog toga netko odgovarati kaže: ”Vidjet ćemo”.

Osvrnuo se i na temu oko koje je među SDP-ovim članstvom posljednjih dana bilo puno riječi, a tiče se čestitki koje je voditelj Velimir Bujanec dobio iz redova najveće oporbene stranke nakon svog vjenčanja.

Jelušić ironično komentira da će i o tome sigurno biti riječi na Predsjedništvu: ”Ako je to najvažniji problem sigurno ćemo raspraviti i to možda 5 sati”, javlja N1.

Komadina objavio da će predsjedništvo SDP-a raspravljati o čestitki Bujancu, tj. o Bernardićevoj glavi

Holy: Bernardić je prekršio statut, moguće izglasavanje nepovjerenja

Facebook Komentari