Državne su institucije u proteklih nekoliko dana raspisale brojne natječaje za nove zaposlenike

Državne su institucije u proteklih nekoliko dana raspisale brojne natječaje za nove zaposlenike.

Ministarstvo obrane (MORH) prošlog je petka, 8. rujna, raspisalo natječaj za prijam u državnu službu na neodređeno vrijeme za 64 radna mjesta. Za glavno tajništvo traže dvije osobe, u službi za odnose s javnošću i izdavaštvo traže pet osoba, u sektoru za postupke javne nabave traže tri osobe, u sektoru za informacijske i komunikacijske sustave traže jednu osobu, osmero ih traže u sektoru za obrambenu politiku, dok ih u sektoru za ljudske potencijale traže 12, a zapošljavaju ne samo u Zagrebu već i u Splitu i Šibeniku. U upravi za materijalne resurse zapošljavaju 15 novih ljudi, najviše njih, čak 17, traže u upravi za proračun i financije, a jednu osobu zapošljavaju u Samostalnom odjelu za potporu vojnom ordinarijatu.

Uz MORH-a kojem je na čelu Damir Krstičević, najviše zapošljava MUP koji vodi Davor Božinović. Oni su 31. kolovoza raspisali javni natječaj u kojem traže 62 zaposlenika za 49 radnih mjesta diljem Hrvatske, poput Požege, Gospića, Dubrovnika, Zagreba, Splita…

Zapošljava i Središnji Ured za Hrvate izvan Hrvatske koji traži 9 novih djelatnika. Ako niste znali čime se ovaj ured točno bavi, oni su zaduženi za “očuvanje, jačanje i razvoj hrvatskog zajedništva te gospodarski i opći napredak, kako Hrvata u domovini, tako i Hrvata koji žive u drugim zemljama”. Na njihovim stranicama stoji kako vode brigu o zaštiti prava i interesa Hrvata izvan Republike Hrvatske, brigu za očuvanje i jačanje identiteta Hrvata izvan RH, predlažu politiku poticanja i pomoći povratka i useljavanja, provode mjere i programe za integraciju Hrvata povratnika i useljenika te još niz drugih stvari.

U rujnu je natječaj raspisao i Ured zastupnika RH pred Europskim sudom za ljudska prava koje traži jednog zaposlenika, Ministarstvo pravosuđa traži dvoje novih zaposlenika za zatvor u Šibeniku, pa tako zapošljavaju računovodstvenog referenta i skladištara gotovih proizvoda, sirovina i goriva.

Prije nekoliko dana, točnije 4. rujna, natječaj je raspisao Općinski sud u Puli za 3 radna mjesta, Županijski sud u Velikoj Gorici za 2 radna mjesta, Općinski sud u Varaždinu traži jednog sudskog zapisničara, a dvije osobe traži Općinski sud u Slavonskom Brodu.

Ministarstvo rada i mirovinskog sustava sredinom kolovoza raspisalo je natječaj za 20 radnih mjesta, dok su krajem srpnja tražili 16 zaposlenika. Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta u kolovozu je tražilo novog glavnog tajnika ili tajnicu Ministarstva, a koliko smo imali prilike vidjeti, tijekom ljeta je najviše zapošljavalo Ministarstvo poljoprivrede na čelu s ministrom Tomislavom Tolušićem. Tolušićevo je ministarstvo tako 10. kolovoza raspisalo natječaj za 21 novog zaposlenika, dok je dva tjedna prije toga, 24. srpnja raspisalo natječaj za 44 radna mjesta, što znači da je Tolušić tijekom ljeta tražio čak 65 ljudi.

Ministarstvo pravosuđa, Uprava za zatvorski sustav u kolovozu je tražila 5 novih djelatnika. Državno izborno povjerenstvo Republike Hrvatske krajem kolovoza je raspisalo natječaj za 2 radna mjesta, dok je Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje u kolovozu tražio zamjenika/icu državnog tajnika. U kolovozu je zapošljavala i Državna geodetska uprava koja je raspisala natječaj za 39 radnih mjesta, Općinsko državno odvjetništvo u Novom Zagrebu za 2 radna mjesta, Državni zavod za mjeriteljstvo tražilo je samostalnog upravnog referenta dok je Prekršajni sud u Puli raspisao natječaj za 2 radna mjesta, piše Index.

Facebook Komentari