VIDEO Zadar je pod vodom, stiže državni vrh

Obilna kiša u Zadru poplavila je u ponedjeljak ujutro kuće i podrume, zadarski Županijski centar 112 zatrpan je pozivima građana, a iz Meteorološke postaje Zadar izvijestili su da je od 8 do 10 ujutro u tom gradu palo oko 190 litara kiše po metru četvornom što je više nego dvostruko od prosječnih mjesečnih padalina od 98 litara.

Župan Božidar Longin i Županijski stožer civilne zaštite pozivaju stanovnike da ostanu u svojim domovima, a vozače na izbjegavanje vožnje automobilima. Nadležne službe su na terenu i rade sve što mogu da spriječe veću štetu. Županijski stožer civilne zaštite u stanju je pune pripravnosti i aktivno prikuplja podatke s terena”, stoji u zaključku Županijskog stožera.

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović danas će posjetiti Zadar. Gradonačelnik Zadra za N1 je, pak, najavio i premijerov dolazak u taj grad. Predsjednica skraćuje svoj dnevni raspored kako bi što prije stigla u Zadar koji je danas zahvaćen velikim nevremenom. Branko Dukić, gradonačelnik Zadra, u programu N1 televizije rekao je da je svoj dolazak u Zadar najavio i premijer Plenković.

Predsjednik Vlade pridružit će se sastanku kriznog stožera oko 15.00 sati, u prostoriji JVP-a Grada Zadra (Put Murvice 24).

Uz predsjednika Vlade, sastanku će nazočiti i potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović te ministar zdravstva Milan Kujundžić. Sastanku će biti nazočni župan Zadarske županije Božidar Longin i gradonačelnik Grada Zadra Branko Dukić, javljaju iz Vlade.

VIDEO Obilna kiša sručila se jutros na Zadar, bujična poplava na ulicama

Facebook Komentari