Premijer Plenković i ministar Krstičević u Zadru: 300 vojnika u pripravnosti, stižu kamioni, strojevi i crpke

Premijer Andrej Plenković i potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević obišli su poplavljena područja Zadra. Nakon sastanka kriznog stožera kojem je prisustvovao, premijer je rekao da su sve ekipe na terenu i pomažu građanima.

Promet je u najvećoj mjeri normaliziran. U pomoć su stigli pripadnici Hrvatske vojske s crpkama velikog kapaciteta kako bi pomogli građanima u borbi s posljedicama poplave.

Premijer je rekao da je danas tijekom dana palo više kiše nego što bi u normalnim okolnostima cijeli mjesec. Nakon suše, požara, ovo područje zadesila je i ova prirodna nepogoda. Pričekat ćemo dva, tri dana procjenu štete pa će na temelju toga župan odlučiti o proglašenju elementarne nepogode, rekao je Plenković.

Podsjetio je građane da voda nije za piće te da je prije upotrebe treba prokuhati.

Uz premijera na sastanku kriznog stožera bili su i potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović i ministar zdravstva Milan Kujundžić.

Ministar Krstičević izvijestio je da je u grad stigao dio vojnika od 300 koliko ih je u pripravnosti u vojarnama u Benkovcu i Zemuniku. Za pomoć poplavljenim područjima iz vojarni u Sinju i Benkovcu upućeno je 13 teretnih kamiona za potrebe prijevoza osoba, šest radnih strojeva koji mogu služiti za raščišćavanje naplavina i 14 pokretnih motornih crpki za ispumpavanje vode kapaciteta 700 litara u minuti, javlja HRT.

VIDEO Zadar je pod vodom, stiže državni vrh

Facebook Komentari