Opara: Imamo epidemiju bolovanja, 71 zaposlenik je na bolovanju, 13 na rodiljnom dopustu

Splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara izvijestio je danas na sjednici Gradskog vijeća kako je čak 17 posto zaposlenih u gradskoj upravi na bolovanju.

“Imamo epidemiju bolovanja. 71 zaposlenik je na bolovanju, 13 na porodiljnom dopustu. To je 17 posto zaposlenih. Radili su po vrućini bez klima uređaja. Ne znam je li ovako bilo i prošle godine”, kazao je Opara. Otkrio je i kako je u ovom trenutku u Banovini zaposleno 453, dok je sistematizacijom predviđeno radno mjesto za njih čak 670.

Opari je to previše pa je najavio novu sistematizaciju kojom će reducirati broj odjela i službi u gradu te broj pročelničkih mjesta. “Pokazalo se da i s 20 posto ljudi manje, možemo funkcionirati”, zaključio je gradonačelnik.

Na današnjoj sjednici trebao bi se usvojiti proračun za 2017. godinu. Pretpostavlja se da s tim neće biti problema jer je HDZ postigao dogovor s Kerumom. U uvodnom dijelu sjednice otkrilo se kako Grad Split ima nenaplaćenih potraživanja u iznosu od 570 milijuna kuna, što je gotovo pa jedan godišnji proračun.

Najveća stavka je nenaplaćena komunalna naknada, no ima i trivijalnosti poput nenaplaćenih kazni za prometne prekršaje i vožnju u autobusu od nekoliko milijuna kuna, piše Index.

Facebook Komentari