Kolarić o Bernardiću i Bujancu: Čestitka je naštetila, reakcija iz SDP-a danas je bila loša, ali ovo što se večeras događa je linč

Ad

Nakon Bernardićeve čestitke Bujancu zaredale su se reakcije SDP-ovaca. Dok ga većina ‘razapuinje’, Aleksandra Kolarić smatra da su ‘reakcije pretjerane i divlje’ te da se događa linč.

Njezinu Facebook objavu na tu temu prenosimo u cijelosti:

”Bernardić je pogriješio s čestitkom Bujancu. Koliko mi je poznato Bujanec ga je zvao da gostuje u emisiji, Davor ga je odbio i pri tome mu čestitao svadbu. Ne znam je li bilo tako, ali takvo tumačenje kola u stranci.

Međutim reakcije na čestitku su daleko pretjerane i neprihvatljive u svojem bijesu. Čestitka je naštetila, reakcija iz SDP-a danas je bila loša, ali ovo što se večeras događa je linč. Davor treba priznati sutra da je pogriješio.

Kao što je poznato cijeli niz SDP-ovaca je pred 4 ili 5 godina gostovao u Bujici. Ključno je naglasiti da Bujica tada nije bila ovakva huškačka emisija, koja širi mržnju i bijes u hrvatskom društvu, niti je sam Bujanec imao ovakve eskapade kakve je pokazao npr. u huškačkom pohodu na Mirjanu Rakić. Ta transformacija emisije dogodila se zadnjih nekoliko godina.

U Bujici su pred 5 ili 6 godina gostovali i Mirando Mrsić, i Dan Špicer i tadašnji SDP-ovac Tomislav Saucha, Gordan Maras i sam Davor Bernardić i Nenad Stazić. I sama sam pred 5 godina jednom gostovala u Bujici na različite teme. Govorila sam isto ono što govorim cijelo vrijeme i branila boje ljevice. Zadnjih godina, nakon što je krenuo trend promoviranja radikalne desnice i mrežnje u Bujici, odbila sam sve pozive za nastup u emisiji.

Bernardić je do sada bio jasan u izjavama barem oko jedne stvari i oko nje nije kalkulirao (što se za druge teme ne može reći). A to je antifašizam. Stav mu je jasan od početka.

Stoga smatram da je reakcija pretjerana i divlja. Nikada, ali baš nikada ne podržavam linč. Prošla sam ga i sama prošle jeseni kao žrtva.

U politici kao i u životu treba imati mjere i ljudskosti. A ovo što se večeras događa na društvenim mrežama je linč.

Bernardić ima, a i mi u SDP-u s njim, cijeli niz problema. Nema rezultata, rejting stranke ne raste, njegov je očajno loš, ne potežu se pravi potezi. Stranka stagnira već mjesecima. Nema promjena koje je već trebalo pokrenuti. Nema nove politike, nema novog sadržaja.

SDP je na koljenima. Tek ga trebamo početi dizati na noge. To je ono čime se moramo baviti. A ovu očajnu pogrešku s čestitkom ispraviti, priznati pogrešku i krenuti dalje”, napisala je Aleksandra Kolarić.

Facebook Komentari