Grmoja: Navodno je ravnatelj HRT-a predložio iskusnu voditeljicu Ri Chun-hee

Odluka o ukidanju HRT-ove emisije ‘Hrvatska uživo’ izazvala je i reakciju političkog tajnika Mosta Nikole Grmoje.

U objavi na Facebooku, pod naslovom ”Javna televizija postaje Plenkovićeva privatna televizija” Grmoja je kritizirao premijera i HRT.

”Kada pomislimo da nas Hrvatska radiotelevizija više ničim ne može iznenaditi, ona ipak nadmaši samu sebe i njezino vodstvo odluči ukinuti emisiju Hrvatska uživo, vjerojatno zbog toga što je to jedini dio programa kojeg se nije moglo kontrolirati.
Na HRT-u se smijenjuju svi koji nisu na liniji Andreja Plenkovića neovisno o svjetonazoru i opciji koju zastupaju pa smo imali micanje Novokmeta iz Otvorenog i dovođenje HDZ-ovog udarnika Smrtića, ali i ukidanje emisije desnog novinara Tihomira Dujmovića jer je dovodio goste koji su kritizirali Plenkovića.
Javni servis već odavno nije ono što bi trebao biti, ali nadam se da informacija o ukidanju jako gledane emisije koja je brend HRT-a nije istinita. To bi bilo previše i za Plenkovića”, napisao je Grmoja, a kasnije je podijelio još jednu objavu na ovu temu.
”Vodstvo HRT-a ozbiljno razmišlja da za sve emisije HRT-a na sva četiri programa angažira voditeljicu i urednicu od potpunog povjerenja. Navodno je Kazimir Bačić predložio da se angažira iskusna voditeljica Ri Chun-hee sa sjevernokorejske televizije koju će doduše trebat titlovat.

Ali to ne bi trebao biti prevelik ulog s obzirom na cilj, a to je stabilna i kontrolirana javna televizija. Čeka se još samo blagoslov premijera Plenkovića”, napisao je.

HRT se očitovao oko ukidanja Hrvatske uživo: Prevladavali politički sadržaji

Facebook Komentari