Deklasificirani dokumenti CIA-e govore da je nacistički zločinac Hitler 10 godina nakon navodnog samoubojstva 1945. bio živ i zdrav, imaju i fotku

Deklasificirani CIA dokumenti pokazuju da se 1955. godine informant pohvalio sastanakom s Adolfom Hitlerom u Kolumbiji i priložio slike sebe s Fuhrerom – više od 10 godina nakon Fuhrerovog samoubojstva. I to možda ne bi bila neka relevantna informacija da ju kao takvu nije objavio od Kremlja kontrolirani Sputnjik. I priložio američki dokument.

Deklasificirani dokumenti pokazuju da je 1955. zapovjednik CIA-e Zapadne hemisfere (WHD) primio tajni memorandum, s naslovom koji je bez sumnje izazvao skakanje sa stolca i izbacivanje sve tekućine iz usta – “Operativni: Adolf Hitler,” piše ruski Sputnjik.

Kao što šokantan naslov implicira, regionalni šef u Venezueli je tvrdio da je dobio životnu dojavu od jednog od njegovih kontakata – desetljeće nakon njegove smrti samoubojstvom u Fuhrerbunkeru, Hitler je zapravo bio vrlo živ i živio je u Argentini.

Hitler Oder Nicht?

Ukratko, pouzdanik akcije CIMELODY kontaktirao regionalnog CIA šefa s informacijom od bivšeg SS vojnika Phillipa Citroena, koji je tvrdio da je bio u kontaktu s Hitlerom – koji se skrivao pod pseudonimom Adolph Schuttlemayer – i to jednom mjesečno u Kolumbiji, na puti iz Maracaiboa kamo je išao kao zaposlenik Royal Dutch Shipping tvrtke.

Citroen napomenuo CIMELODY-ju da je čak i snimio sliku s palim Fuhrerom, a što se može vidjeti u dopisu.

DOKUMENT

Također je izjavio da je Hitler iz Kolumbije napustio Argentinu oko siječnja 1955. godine i dodao da, kako je prošlo deset godina od kraja Drugog svjetskog rata, Saveznici više nisu mogli progoniti Hitlera kao ratnog zločinca, pogrešno obrazlažući da je to zbog ograničenja u rokovima progona ratnih zločina.

U poruci se zaključuje da ni CIMELODY niti sama područna CIA nisu u stanju dati inteligentnu procjenu informacija u dopisu, ali je prosljeđena zbog mogućeg interesa.

Zapovjednik CIA-e Zapadne hemisfere (WHD) slijedom dopisa dao se u pregledavanje dosjea agencije, te pronašao da je godinu dana ranije, doista postojalo izvješće koje ne podrazumijeva samo da Hitler nije mrtav, već također sugerira da postoji cijela kolonija nacista u Južnoj Americi.

Nekoliko dana kasnije, šef iz Kolumbije ponovno je pisao šefu WHD-a, pitajući se hoće li poduzeti dodatne istrage o potencijalno još uvijek postojećem Hitleru ili ne.

“Ako sjedište želi, Bogota može podnijeti upit o” Adolphu Schuttlemayeru “u Tongi, Kolumbija”, stoji u dopisu.

Tjedan dana kasnije, šef WHD-a odgovorio je ambivalentno.

Iako nije imao primjedbi na poduzimanje daljnjih istraga o tom pitanju, osjećao je kako bi “ogromni napori mogli biti potrošeni na to pitanje”, bez mogućnosti stvaranja konkretnih stvari.

Kao rezultat toga, on je predložio da se pitanje pusti na miru, piše Sputnjik.

Share This Article