Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg: Sjevernokorejsko “bezobzirno ponašanje” globalna je prijetnja koja traži globalni odgovor

Odgovarajući na Conteove primjedbe, glavni tajnik Sjevernoatlantskog Saveza - NATO, Jens Stoltenberg je rekao: "Ono što činimo je u interesu građana Italije. To uključuje i našu misiju u Afganistanu", tajkođer je spomenuo doprinos članica NATO-a u borbi protiv terorističke, takozvane Islamske države (IS)

Sjevernokorejsko “bezobzirno ponašanje” globalna je prijetnja koja traži globalni odgovor, kazao je danas prvi čovjek Sjevernoatlantskog saveza – NATO.

NATO nije izravno umiješan u krizu u kojoj je Pyongyang izveo šesti i najsnažniji nuklearni test prije tjedan dana no opetovano je pozivao DNR Koreju da odustane od svojeg nuklearnog balističkog raketnog programa.

Ministar obrane Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske, Sir Michael Cathel Fallon kazao je za BBC da bi se vojni sukob s DNR Korejom trebao izbjeći pod svaku cijenu

“Bezobzirno ponašanje Sjeverne Koreje globalna je prijetnja i zahtijeva globalni odgovor i to naravno uključuje NATO”, kazao je glavni tajnik NATO-a, Jens Stoltenberg u intervjuu za BBC.

Jens Stoltenberg je odbio odgovoriti je li američki teritorij otoka Guam kojemu je prijetila DNR Koreja pokriven člankom 5. ugovora NATO-a koji propisuje da je napad na jednu članicu saveza napad na sve, prenosi britanska novinska agencija Reuters.

Američka Pacifička 7. flota nalazi se raspoređena nadomak obala DNR Koreje

“Sada smo u potpunosti usmjereni na to kako možemo pridonijeti mirnom rješenju sukoba”, kazao je Jens Stoltenberg.

Ministar obrane Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske, Sir Michael Cathel Fallon kazao je za BBC da bi se vojni sukob S Demokratskom Narodnom Republikom Korejom trebao izbjeći pod svaku cijenu. (Theo Ljubić, Reuters, BBC)

Facebook Komentari