Život s Vlastom: Ljubav nije samo „Volim te“

Ad

Piše: Vlasta Janton

Ljubav nisu samo riječi, slatke, nježne riječi ispunjene zavodljivim zanosom, ljubav je ipak malo dublje od toga, nešto što vidiš i osjetiš u nečijim djelima. Ljubav nije samo „Volim te“, koje se tiho na uho šapuće, ili glasno viče u najvećoj euforiji. Ljubav je od toga puno više.

Ako obratiš pažnju, možda možeš i vidjeti koliko si voljena osoba, po načinu kako se netko ophodi prema tebi, po načinu koliko te usrećuje, po načinu na koji vodi brigu o tebi.

Je li ti možda hladno, jesi li gladna, možda žedna, je li ti bio loš dan na poslu, želiš li da ode u trgovinu umjesto tebe, ili da ti po kišnom danu drži kišobran kako bi ostala suha a on kisne po svojoj lijevoj strani, takve i slične male, slatke geste su najljepši pokazatelj njegove ljubavi prema tebi. Da, to je ljubav. Ona iskrena, topla, sramežljiva, puna nježnosti.

Kada ti ponekad skuha ručak, izmasira leđa, pripremi kupku, ili jednostavno te sasluša kada si najtužnija na svijetu, on ti pokazuje koliko te voli. I onda kada kukaš prijateljici kako ti ne govori da te voli prisjeti se tih lijepih trenutaka pažnje, trenutaka kada ih je nesebično davao tebi, jer si mu najvažnija. Sve mi volimo čuti „Volim te“, i treba to svom partneru ponekad reći, možda čak onda kada se najmanje nada, u trenutku kada to najmanje očekuje, a najviše treba.

Svi mi trebamo taj „Volim te“, ali netko ne funkcionira na taj način, netko to teže prevali preko usana. Ali zato pokaže ono što osjeća na sebi svojstven način.

I kada se probudiš ujutro kao da te pregazio vlak, a on se ponudi da te odveze na posao da ukradeš još 10 minuta sna i to je ljubav, i kada te nježno gleda tako raščupanu i snenu i to je ljubav, i kada gunđaš ljutito a on te sa smiješkom promatra i to je ljubav.

Možda ti to nije u tom trenu rekao, ali itekako te voli, vidiš mu to u očima. I kada ti napravi čaj dok si bolesna stisnuta u krevetu, i kada ti kupi najdraže cvijeće bez povoda ili čokoladu koju obožavaš i to je ljubav.

Ljubav stanuje oko nas u raznim oblicima, samo je trebamo prepoznati. U djelima, u pogledima, u dodirima. Ljubav nisu samo riječi, ljubav nisu samo slatka, dražesna tepanja. Ljubav se osjeća, prožima te, raspršuje poput bijelog oblaka, nosi poput struje plavim nebom, ljubav stanuje u krošnjama rascvalih jabuka, ili granama breze, ili prvom jesenjem vjetru.

Nikada se nemojte bojati pokazati ljubav još danas….jer, sutra već može biti kasno.

Facebook Komentari