HSP AS će tražiti vraćanje HOS-ovog spomenika u Jasenovac

Ad

Pero Ćorić, glavni tajnik stranke HSP AS kazao je danas kako je HOS-ova ploča iz Jasenovca s natpisom “Za dom spremni” nezakonito uklonjena te će tražiti njen povratak.

“Mi kao HSP AS ćemo vratiti ploču u dogovoru s braniteljskim udrugama. Ploča je nezakonito uklonjena jer je ona od strane Skupštine grada Zagreba postavljena u skladu sa svim procedurama Odbora za postavljanje ploče gdje je usklađen tekst koji će stajati na njoj. Gradska skupština je digla ruku za to, među njima i HDZ i mnogi drugi. Ja i vodsstvo stranke smo bili dio nečijeg folklora što se pretvorilo u političku trgovinu. Na ploči stoji istinski stari hrvatski podrav. Bio sam u Vukovaru s nekoliko braniteljskih udruga i oni su također iskazali želju da ponovno postavimo ploču”, kazao je Ćorić za Dnevnik.hr.

Poručio je da su jučerašnje izjave HOS-ovac inicirane političkom trgovinom te da moraju otkriti tko im je što ponudio.

Čelnici HOS-a su izigrani što potvrđuju izjave premijera i Štromara. Vratit ćemo ploču na isto mjesto. Strahujemo da će drugom fazom vladinog plana ZDS i sve ostale svetinje postati kriminalno djelo”, kazao je Ćorić i dodao da će kao stranka inicirati postavljanje te ploče.
Tajnik HSP AS-a i nekadašnji saborski zastupnik (dok je HDZ bio u koalicijskoj vladi s HSP AS-om) poručio je kako o NDH ima izrazito negativan stav što znaju svi koji ga poznaju.

“Uvukao se strah u ljude koji su devedesetih branili državu, doslovne se boje uljuđenih proeuropskih političara kao što je Andrej Plenković”, kaže ĆoriĆ.

Facebook Komentari