U tijeku je skidanje spomenika HOS-ovcima u Jasenovcu

U tijeku je skidanje ploče HOS-a u Jasenovcu…Čini se da je dogovoreno preseljenje u Novsku.

Skidanje ploče HOS-a u Jasenovcu počelo je oko 10 sati ujutro, potvrdio je za Jutarnji list gradonačelnik Novske Marin Piletić. Sve prolazi bez incidenata, a ploča će biti premještena kod spomen obilježja Trokut – Novska, gdje su i drugi spomenici poginulim braniteljima iz cijele Hrvatske. Skidaju je radnici komunalca iz Novske. Do daljnjega na njoj ostaje i izraz “Za dom spremni”, dok se ne nađe cjelokupno zakonsko rješenje o ovom pozdravu.

HOS će se danas na izvanrednoj konferenciji za medije u 11 sati obratiti javnosti nakon što su očito donijeli odluku o ploči poginulim suborcima u Jasenovcu.

Posljednjih dana vodili su intenzivne pregovore s Vladom, na stolu je bilo nekoliko kompromisnih rješenja, pa bi se HOS-ovi trebali očitovati o njima.

Na konferenciji za medije pojavit će se predstavnici Udruge dragovoljaca HOS-a Zagreb, koji su i postavili ploču, te predstavnici Saveza udruga dragovoljaca HOS-a.

HOS-ovac Damir Markuš javio se iz Jasenovca: Ako skinu ploču ujutro a što neke informacije govore, tiskovna će biti vrlo zanimljiva

Štromar otkrio što će Vlada napraviti sa spomenikom HOS-ovcima u Jasenovcu

Facebook Komentari