Predsjednica je dobro osluhnula bilo građana, samo trećina bi zabranila Za dom spremni

U ekskluzivnom istraživanju provedenom na 1300 ispitanika, nešto manje od polovine građana je ZA uklanjanje ploče HOS-a iz Jasenovca, a i tu smo podijeljeni, pa bi 25 posto uklonilo samo sporni dio ploče, a 24 posto ploču bez ikakvih uvjeta, piše RTL o istraživanju koje su objavili u Središnjoj informativnoj emisiji.

Protiv skidanja iz poštovanja prema poginulim HOS-ovcima je oko 24 posto građana, a natpis bi – jer je to, smatraju, poput predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, povijesni pozdrav – ostavilo oko 15 posto građana. Njih 11 cijelih 6 posto nema stav ili se ne želi izjasniti.

Građani su jednako podijeljeni i oko samog pozdrava ‘Za dom spremni’. Da je to ustaški pozdrav koji treba zabraniti, smatra oko 33 posto ispitanih, a da je to povijesni pozdrav koji treba ostati, smatra njih gotovo 30 posto.

Ukupno četvrtina ispitanih smatra da treba prekinuti vječnu raspravu oko ustaša i partizana, njih 13 posto nakon što politika i stručnjaci donesu usuglašen stav, a 12 posto bi tu temu zakopalo na 30 godina. Jasan stav o ‘Za dom spremni’ nema 12 cijelih 3 posto ispitanih u anketi RTL-a.

Predsjednica je, dakle, dobro osluhnula bilo građana, piše RTL.

Grabar Kitarović: Moj stav o pozdravu ‘Za dom spremni’ je jasan. On je stari hrvatski pozdrav, no nažalost kompromitiran

Facebook Komentari