Plenković: Pozivam Sloveniju da ne šalje više ovakve signale, politika ucjena ne vodi nikamo

Na dnevnom redu današnje sjednice Vlade je, među ostalim, odluka o nagrađivanju operativnih vatrogasnih snaga za uspješnu provedbu zadaća u protupožarnoj sezoni, nacrt prijedloga zakona o zaštiti životinja te nacrt prijedloga zakona o međunarodnom privatnom pravu.

Na početku sjednice uvodno je premijer podsjetio ministre da je ‘imao čast posjetiti Bosnu i Hercegovinu ovoga tjedna. Spremni smo i otvoreni razgovarati s Bosnom i Hercegovinom, dijalog je započet i bit će nastavljen. Pelješki most za nas je strateški projekt’.

Premijer je, na početku sjednice Vlade, za danas najavio i sjednicu PSP-a na kojoj će mu biti predstavljen Akcijski plan za provedbu strategije obrazovanja.
‘Vidjeli smo jučer male tenzije sa Slovenijom. Stav Hrvatske je jasan, prenijeli smo ga i dopredsjedniku EK-a Fransu Timmermansu. Otvoreno granično pitanje je otvoreno i spremni smo o njemu razgovarati na bilateralan način. Pozivam Sloveniju da ovakve signale više ne upućuje, da napusti takvu politiku jer politika ucjena ne vodi nikuda, što smo vidjeli i prije nekoliko godina. Trenutno se radi na najboljem terminu za posjet slovenskog premijera Mire Cerara Zagrebu, kazao je premijer, prenosi N1.

PRIJENOS Sjednica Vlade, od nagrada vatrogascima, državnih stanova…

Facebook Komentari