Plenković: Ništa danas nije legalizirano ne treba tu biti nikakvog trijumfalizma pojedinih HOS-ovaca

Premijer Plenković održava izvanrednu press konferenciju.

Porez na nekretnine

‘Vlada će predložiti izmjene te će Porez na nekretnine biti odgođen. Održat ćemo cjelovitu raspravu oko smisla, svrhe ovoga poreza.

Novac za vatrogasce

‘Što se tiče naše politike na protupožarnu zaštitu, kazao ja kako će se pronaći najbolji način da se 8,76 milijuna kuna distribuira vatrogasnim zajednicama’

Akcijski plan

Zahvaljujem Dijani Vican i članovima Povjerenstva koji su izradili prijedlog Akcijskog plana. Donesen je konsenzualno, uz neke izmjene. To je dokument iza kojega mogu stati svi članovi PSP-a. Sljedeće školske godine krećemo s pilot-projektima.

Ploča u Jasenovcu

‘Najavio sam da ćemo taj slučaj riješiti. S obzirom da je u grbu HOS-a i sloga ZDS, to smo riješili na način na koji i inače želimo rješavati ovakve teme. Vodili smo dijalog s udrugom koja je postavila ploču, uz pijetet prema obiteljima 11 branitelja. Ploča je preseljena u Novsku, u područje Trokut. Time smo riješili prvu fazu ove teme. Druga, važnija faza, je jasno zakonsko reguliranje korištenja simbola totalitarnih susatava. Vijeće za suočavanje s prošlošću sada će intenzivirati svoj rad.., rok je do ožujka sljedeće godine’, rekao je.

‘Ništa danas nije legalizirano, riječ je o tehničkom usklađivanju statuta udruga s novim zakonom o udrugama. Ne treba tu biti nikakvog trijumfalizma koji svo vidjeli u pojedinim izjavama predstavnika HOS-a’, dodao je premijer.

‘HNS je svjestan potrebe rješavanje ovoga problema kroz dva koraka’, kazao je Plenković.

“Za mene pozdrav Za dom spremni nije prihvatljiv”, rekao je Plenković na pitanje novinara.

Skejo: Došli smo u poziciju da nam skidaju ploče oni koji su nam pobili hrvatske sinove

Iz Jasenovca skinuta HOS-ova ploča, samo par sati nakon, ponovno je postavljena na novoj lokaciji

Kuščević: Upotreba znakovlja totalitarnih režima riješit će se novim zakonom nakon preporuka Vijeća za suočavanje s prošlošću

Štromar o rješenju Kuščevićevog ministarstva: Nisam znao da je odobren znak Za dom spremni na HOS-ovu grbu

Facebook Komentari