24.5 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Milorad Pupovac: Ovo je za nas neprihvatljivo rješenje, nećete dugo čekati na...

Milorad Pupovac: Ovo je za nas neprihvatljivo rješenje, nećete dugo čekati na odgovor stranke oko potpore Vladi

Milorad Pupovac dao je izjavu, prenosio je N1, oko današnjih događaja i premještanja spomenika HOS-ovcima iz Jasenovca u Novsku.

“Dobro je da ploča više nije u Jasenovcu, ali nije dobro što je na mjestu na kojem je postavljena i nije dobro što je omogućena daljnja legalizacija postavljanja takve ploče. To su dvije stvari koje čine mene i moju stranku nezadovoljnima. Ploča je postavljena na lokalitet Trokut, 20-ak metara mjesta gdje je bila spomen-kosturnica pripadnika partizanskih jedinica koje su osolobađale Jasenovac i Novsku i koja je minirana ujesen 1992. i u kojoj je bilo oko 650 ljudskih ostataka. O stradanjima u ovom ratu neću govoriti, ali ću reći da je s tog područja iz kotara Novska u Jasenovcu prema popisu koji je do sada kompletiran skončalo više od 3.000 ljudi – Srba, Roma, Hrvata, Židova i o toj se stvari mora voditi računa, a produženje ili daljnja legalizacija kao uvjet za uklanjanje ove ploče iz Jasenovca je nešto što nas posebno smeta, poručio je Pupovac u izjavi novinarima u Saboru.

Ovo je za nas neprihvatljivo rješenje, nećete dugo čekati na odgovor stranke oko potpore Vladi, rekao je Pupovac odgovarajući na pitanje novinara.

Uskoro opširnije…..

Skejo: Došli smo u poziciju da nam skidaju ploče oni koji su nam pobili hrvatske sinove

Plenković: Ništa danas nije legalizirano ne treba tu biti nikakvog trijumfalizma pojedinih HOS-ovaca

Kuščević: Upotreba znakovlja totalitarnih režima riješit će se novim zakonom nakon preporuka Vijeća za suočavanje s prošlošću

Štromar o rješenju Kuščevićevog ministarstva: Nisam znao da je odobren znak Za dom spremni na HOS-ovu grbu

Iz Jasenovca skinuta HOS-ova ploča, samo par sati nakon, ponovno je postavljena na novoj lokaciji

Najnovije

Još iz rubrike