Izraelski avioni raketirali vojno postrojenje Centra za znanstvena istraživanja Sirije nedaleko grada Miṣyāf

U zračnim napadima izraelskog ratnog zrakoplovstva – IAF izvedenima prije zore na sirijsku vojnu infrastrukturu poginule su dvije osobe danas na zapadu Sirije, u području gdje se režim Bashara Hafeza al-Assada optužuje da razvija kemijsko naoružanje, izvijestila je sirijska vojska.

“Izraelski borbeni zrakoplovi ispalili su rakete iz libanonskog zračnog prostora ciljajući jedan od naših vojnih položaja blizu Miṣyāfa te su izazvali materijalnu štetu i smrt dvije osobe u vojnom postrojenju”, priopćila je vojska Sirijske Arapske Republike, a prenosi britanska novinska agencija Reuters.

Piloti izraelskog IAF-a raketirali su sirijsko postrojenje gdje se proizvodi kemijsko oružje

Miṣyāf je lokalitet na oko šezdeset kilometara istočno od obalnog grada Tartusa gdje ruski saveznik režima Bashara Hafeza al-Assada ima pomorsku bazu, javlja francuska novinska agencija AFP.

Vojska Sirijske Arapske Republike raspolaže vojnim postrojenjem sjeverno od Miṣyāfa koje obuhvaća kamp za obuku i ogranak Centra za znanstvena istraživanja Sirije. Riječ je o postrojenju za koje su američki i izraelski dužnosnici i njihovi obavještajni analitičari tvrdili da se u njemu proizvodi kemijsko oružje. (Theo Ljubić, Reuters, AFP)

Facebook Komentari