EuroBasket 2017: Hrvatska zatvorila skupinu uvjerljivom pobjedom protiv Češke

Ad

Hrvatska reprezentacija upisala je svoju četvrtu pobjedu u skupini C u rumunjskom Cluju. Slavila je Hrvatska u zadnjoj utakmici skupine protiv Češke 69-107.

Hrvatska reprezentacija upisala je svoju četvrtu pobjedu u skupini C te tako s omjerom 4-1, odnosno s druge pozicije putujemo u Istanbul gdje nas 10. rujna očekuje utakmica osmine finala protiv Turske ili Rusije, protivnika kojeg ćemo saznati danas.

Petorka koja je otvorila današnju utakmicu su Krušlin, Ukić, Bender, Buva i Ramljak.

Hrvatska otvara utakmicu košem Ivana Buve koji je bio raspoložen u početnim minutama igre i za 5:37 minuta u prvoj dionici upisuje 8 poena. Napravila je Hrvatska seriju 8-0 što je natjeralo izbornika Ginzburga na prvu minutu odmora. Hruban je bio taj koji je krenuo prvi s koševima za Češku koja se približava na 9-10, no Buva zabija za 9-12. Nakon toga izbornik Petrović radi izmjenu i umjesto Buve i Bendera ulaze Planinić i Šarić (4:20 minuta). Igrala je Hrvatska lagano svoju trening utakmicu kako je i najavio sam izbornik prije susreta. Ušli su u igru i Marko Popović, Kruno Simon i Bojan Bogdanović. U zadnjim sekundama posljednje dionice Filip Krušlin iz kuta pogađa sjajnu tricu za konačni rezultat prve četvrtine 17-28, odnosno +11 za Hrvatsku.

Sirina je drugu četvrtinu otvorio tricom za 20-28. Nakon njega Bogdanović nas vraća na dvoznamenkastu prednost 20-30, no Hruban pogađa tricu, a nakon njega odgovara i Marko Popović za 26-33. Iza Popovića tricu pogađa i danas sjajno raspoloženi Bojan Bogdanović za 26-36. Češka je iz četiri napada do sredine druge četvrtine pogodila četiri trice (dvije Hruban, jedna Sirina te Auda). Na 4:37 do isteka druge četvrtine Češka se približila na 33-39, a izbornik Petrović pozvao je prvi timeout. Nakon toga je Hrvatska nastavila sa svojom dobrom igrom i otišla na odmor sa 40-54.

Treću dionicu otvaraju Ukić, Bogdanović, Šarić, Simon i Ramljak. Hrvatska nastavlja sa svojom dominantnom igrom i odmah na početku treće četvrtine Roko Leni Ukić zabija koš za +16 (40-56). Bogdanović u nastavlja sa svojim tricama te treću četvrtinu završava sa 25 poena. Hrvatska je upravo koševima Bogdanovića stigla do svoje najveće prednosti u konačnici treće dionice +18 (60-78).

U posljednjoj četvrtini Hrvatska koše Simona stiže do najveće prednosti od +21 (60-81), odnosno nakon toga i Krušlin sjajno zakucava za 62-84 (+22). Na 6:50 do kraja utakmice semafor je pokazivao i +25 (62-87). Tricom Dragana Bendera Hrvatska dolazi i do trideset poena prednosti (62-92), ali i do prve stotke.

Hrvatska je u konačnici stigla do rezultata 69-107 s kojim je zaključila skupinu C u rumunjskom Cluju na drugom mjestu. Sutra se putuje za Istanbul, a 10. rujna slijedi utakmica osmine finala, piše HKS.

Facebook Komentari