Ovih 10 namirnica koje koristimo itekako utječu na miris tijela

Osjet mirisa jedan je od najintenzivijih i bez njega bi doživljaj svijeta bio nepotpun. Toliko je bitan ljudima da znanstvenici kažu kako čak i partnera biramo osjetom mirisa, ali treba znati da na miris našeg tijela utječu namirnice koje konzumiramo.

1. Alkohol

Nije tajna da prekomjerna konzumacija alkohola može ostaviti traga na mirisu koji se širi oko vas. Pranje zubi neće biti dovoljno da se riješite tog mirisa jer se alkohol širi krvnim žilama i izlučuje izdisanjem zraka.

2. Rajčica

Zbog nekih tvari u svom sastavu rajčica može poprilično promijeniti miris vašeg znoja i promijeniti ga – nagore.

3. Riba

Ova namirnica sadrži velike količine vitamina A i to je dobro. No, neki tipovi ribe poput tune imaju mnogo vitamina B4 koji na tijelo konzumenta može prenijeti određenu količinu ribljeg mirisa.

4. Kupus

Kupus, brokula i cvjetača sadrže popriličnu količinu sumpora, a poznato je da sumpor ne miriši nimalo ugodno.

5. Vlaknaste namirnice

Hrana poput žitarica, oraha i sličnih namirnica poboljšava probavu ali stvara i plinove poput metana i CO2.

6. Češnjak

Svima je poznato da osoba koja konzumira češnjak ima specifično neugodan miris. To je zato što se kemikalije iz njega otpuštaju kroz znoj, a ne samo kroz usta.

7. Crveno meso

Zbog nemogućnosti da se brzo probavi crveno meso se dugo zadržava u želucu pa počinje proces truljenja koji nimalo ugodno ne miriši.

8. Kava

Kava podiže kiselost želuca i isušuje usta, a ako nema dovoljno sline u ustima bakterije se brže množe što dovodi do neugodnog mirisa.

9. Grašak

Zbog toga što je teško probavljiv grašak se nalazi na vrhu popisa namrinica koje stvraju plinove utijelu.

10. Duhan

Nikotin se iz tijela izlučuje ne samo zadahom nego i putem pora u koži. Pušača ćete vrlo lako prepoznati po karakterističnoom mirisu, piše N1.

Facebook Komentari