Cappelli o rekordnoj turističkoj sezoni u svakom pogledu

Ministar turizma Gari Cappelli predstavio je najnovije brojke iz turističkog sektora. Prema svemu što je kazao čini se kako će ova turistička sezona biti rekordna u svakom pogledu.

”Ova godina definitivno je turistička godina koja obara sve rekorde, ne samo po noćenjima i gostima nego potrošnji u restoranima i ostalim sadržajima. Ide prema cilju kojeg smo htjeli do 2020. godine, a to je da se stavljamo na kartu cjelogodišnjih turističkih destinacija. Ako ovako nastavimo to ćemo vjerojatno i uspjeti”, kazao je u uvodu Cappelli.

Istaknuo je kako je porast od 14 posto zabilježen u dolascima, a 13 posto u noćenjima, naglasivši kako je su perjanice standardno – Istarska, primorsko-goranska i splitsko-dalmatinska županija koje su rasle između 12 i 13 posto u prvih 8 mjeseci ove godine.

”Promet po emitivnim tržištima. Njemačka je naš tradicionalni partner i rasla je 16 posto. To smo i najavljivali još od sajma u Berlinu. Vidi se da je Poljska u dvije godine napravila veliki iskorak”, kazao je.

”Ujedinjeno Kraljevstvo je poraslo 27 posto. Goste koje smo godinama očekivali i htjeli – nije to slučajno. Novi avio-promet je urodio plodom. To je smišljen pristup na tim tržištima”, pohvalio se Cappelli.

Veliko je povećanje u nautičkom turizmu jer je velik broj zaintereseiranih Britanaca. SAD ima rekaciju od 36 posto povećanja, a i Rusija je narasla za 11 posto – s nekadašnjih 200 tisuća Rusa sad ih imamo 110 tisuća”, kazao je, prenosi N1.

Facebook Komentari