Tko će kome nego svoj svome: Velika kazna iz UEFE stigla je Rijeci, čini se da ih je snašla zbog FARE-a

Nakon izuzetno dobre atmosfere i navijanja većeg dijela naših navijača prilikom odigravanja uzvratne utakmice play-offa Lige prvaka između HNK Rijeka i FC Olympiacos, obavještavamo sve navijače da smo, nažalost, zbog nedoličnog ponašanja manjeg broja neodgovornih pojedinaca od strane UEFA-e kažnjeni vrlo visokom novčanom kaznom od 21.000 eura i zatvaranjem sjeverne tribine na slijedećoj domaćoj utakmici Europa lige protiv F.C. AEK iz Atene, kažu u HNK Rijeka.

Novčana kazna je posljedica neprohodnosti stepenica na sjevernoj tribini, kao i paljenja pirotehničkih sredstava na istoj tribini. Prema naknadnoj prijavi, dostavljenoj delegatu od strane partnera UEFA-e, zbog diskriminacijskog skandiranja dijela navijača na sjevernoj tribini (kako stoji u izvješću „gazi gazi gazi cigane“, „tko ne skače pravoslavac je“ i „ubij srbina“), HNK Rijeka kažnjen je zatvaranjem sjeverne tribine na idućoj domaćoj međunarodnoj utakmici.Sva navedena nedolična skandiranja su dokumentirana audio-video zapisom i dostavljena disciplinskim tijelima UEFA-e.

Naš klub je samo u ovoj sezoni prilikom odigravanja međunarodnih utakmica, zbog paljenja pirotehničkih sredstava i neprohodnosti stepenica, kažnjen novčanim kaznama u ukupnom iznosu od 500.000 kuna (još se čeka kazna za paljenje pirotehnike u Walesu). Zbog prethodno navedenog u više navrata smo upozoreni od strane UEFA-e da smo, zbog nedoličnog ponašanja pojedinaca, kao klub pod posebnim nadzorom zbog čega smo više puta apelirali i molili sve naše navijače za fer i korektno navijanje.

Želimo naglasiti da će od strane kluba biti poduzete sve potrebne mjere među kojima će biti i podnesena pravovremena žalba na odluku UEFA-e, sa željom da se iduća međunarodna utakmica našeg kluba odigra pred punim tribinama.

S obzirom da u utorak u jutarnjim satima počinje prodaja paketa za utakmice grupne faze Europa lige obavještavamo sve vlasnike kompleta ulaznica sa sjeverne tribine da zbog odluke UEFA-e i ispunjenog stadiona (zapadne i istočne tribine), neće biti u mogućnosti kupiti paket ulaznica niti pojedinačnu ulaznicu za utakmicu protiv FC AEK. To će biti moguće u slučaju promjene odluke UEFA-e, o čemu će klub pravovremeno obavijestiti sve navijače.

HNK Rijeka izražava iskreno žaljenje zbog novonastale situacije u kojoj su najviše zakinuti naši vjerni pretplatnici sa sjevera, te još jednom naglašavamo da će Klub pokušati sve kako bi se navedena kazna ublažila, te kako bi svi pretplatnici mogli uživati u europskim utakmicma na stadionu HNK Rijeka, kaže taj klub.

Facebook Komentari