Nažalost, protiv Turske će nedostajati važan igrač, ozlijedio se

Izvor: HNS
Ad

Hrvatska nogometna reprezentacija otputovala je u Eskisehir na sutrašnji dvoboj s Turskom u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Izbornik Ante Čačić ima dan manje od planiranog za pripremu dvoboja s Turcima, no vjeruje da će Vatreni ponovno pružiti najbolje od sebe i doći do željenog rezultata.

“U neravnopravnom smo položaju jer bismo se trebali odmoriti uoči nove važne utakmice, ali moramo se suočiti s tim činjenicama. Utakmica se igra, moramo biti bistri u glavi, spremni i odlučni. Siguran sam da će naši reprezentativci još jednom s posebnim žarom igrati za hrvatski dres, u poticajnoj nogometnoj atmosferi i na podlozi koja im odgovara. Siguran sam da ćemo odigrati dobru utakmicu, a uvjeren sam da će tada i rezultat biti dobar”, rekao je uoči polaska na put.

Tursku će zbog lakše ozljede zadnje lože preskočiti Ivan Rakitić, dok Mario Mandžukić ima četiri šava, ali vjerojatno će biti u stanju zaigrati. “Poznavajući njega, stisnut će zube i biti na raspolaganju”, kaže izbornik.

Hrvatska je u nedjelju pobjednički dovršila susret s Kosovom (1:0), dok je Turska poražena u Ukrajini (2:0).

“Turska ima imperativ pobjede, igrat će drugačije nego da ima komotniju situaciju. No, mnogo će se pitati nas i mnogo će ovisiti o tome kako ćemo se postaviti i kako ćemo ući u utakmicu. Imamo kvalitetu, imamo motiv – i koliko je utakmica važna njima, važna je i nama. Svaki bod je korak bliže Rusiji”, zaključio je Čačić.

U ponedjeljak u zrakoplovu neće biti veznog igrača Barcelone Ivana Rakitića, koji je u dvodnevnom srazu s Kosovom zadobio lakšu ozljedu stražnje lože koja mu onemogućuje da nastupi već za dva dana u Turskoj.

Facebook Komentari