Hrvatska u napetoj završnici savladala Crnu Goru

Ad

Reprezentacija Hrvatske upisala je svoju treću pobjedu na EuroBasketu protiv Crne Gore 72-76

Hrvatska je utakmicu otvorila petorkom Bogdanović, Šarić, Ukić, Planinić, Tomas.

Iako se puno pisalo o nervozi, Hrvatska je zaista sjajno otvorila utakmicu i pokazala ono što su najavljivali igrači kao i sam izbornik da će se u ovoj utakmici vidjeti gdje je Hrvatska.

Sjajna obrana, napad…sve je funkcioniralo na krilima gromoglasnih navijača koji su došli bodriti Hrvatsku u Cluj.

Hrvatska je sjajno krenula u igru košem Ukića za 0-2, nakon toga svojom zaista sjajnom obranom Hrvatska krade loptu i Bogdanović zabija tricu za 0-5. Nastavila se sjajna igra i dominacija Hrvatske, tako je nakon samo dvije minute igre Crnogorski izbornik Tanjević morao je reagirati minutom odmora jer je Hrvatska napravila 0-10. Crna Gora je izgledala nemoćno, no uspjeli su se vratiti do kraja prve dionice i prva četvrtina završava s prednošću Hrvatske od osam poena (17:25).

U drugoj dionici ‘stisnuli’ su Crnogorci i došli do samo tri poena zaostatka te izbornik Petrović kod rezultata 28-31 poziva minutu odmora. Odmah je krenula Hrvatska s boljom igrom, izbornik Crne Gore zarađuje tehničku, a Bogdanović pogađa sva tri bacanja za 28-34. Vratili su se Crnogorci na 31-35, ali precizni Bogdanović u nastavku sve kažnjava i Hrvatska na veliki odmor odlazi s prednošću od 12 poena (31-43). Sjajno raspoloženi Bogdanović završio je poluvrijeme sa 19 poena.

Crna Gora otvara treću četvrtinu poenom Vučevića za 33-43, no odmah s druge strane uzvraća Ukić tricom za 33-46, a nakon njega za tri poena pogađa i Tomas za +16 (35-49). Držala je Hrvatska svoju dvoznamenkastu prednost sve do rezultata 50-58, ali Šarić slobodnim bacanjima ponovno vraća Hrvatsku na svoju uobičajenu dvoznamenkastu prednost (50-60) s kojom uostalom i završava treću dionicu rezultatom 52-62.

Posljednju dionicu Hrvatska dobro otvara, no sredinom četvrtine Crna Gora radi seriju od 5-0 i približava na sedam poena (57-64), a Bogdanović nakon timeouta pogađa za 57-66, a nakon toga i za 57-68. Vratila se još jednom Crna Gora kod rezultata 68-73 (1:42 minute do kraja susreta). Smanjio je Rice i na 70-73 pa i na samo pola koša zaostatka 72-73. Šarić 40 sekundi prije kraja zabija za 72-75

U konačnici Hrvatska privodi utakmicu kraju i upisala svoju treću pobjedu za stopostotni učinak u skupini

Najbolji u redovima Hrvatske bio je Bojan Bogdanović sa 23 poena, Šarić je dodao 13.

Hrvatska je jedna od četiri reprezentacije koje zasad imaju jedine po tri pobjede u skupini, a to su Rusija, Slovenija, Španjolska i naravno već spomenuta Hrvatska, piše HKS.

Facebook Komentari