Dinamo ostao bez ponajboljeg igrača, zna se koji je odgovor na 99 od 100 pitanja zašto

Junior Fernandes je otišao iz Dinama i potpisao trogodišnji ugovor za Alanyaspor! Detalji nisu poznati, a da Čileanac više neće igrati za Modre objavio je turski prvoligaš na svojoj službenoj stranici.

“Imali smo puno susreta s Dinamom, a transfer se dogodio zahvaljujući predsjedniku Dinama Zdravku Mamiću. Fernandes je dobar igrač, nadam se da ćemo s njim dobiti rezultate koje želimo”, izjavio je predsjednik Alanyaspora Hasan Cavusoglu.

Ostaje nejasno zašto je čelni čovjek turskog kluba Zdravka Mamića, koji u Dinamu službeno obnaša funkciju savjetnika, označio kao predsjednika Modrih. Očito je savjetnik u transferu odigrao toliko važnu ulogu da se dojmio Cavusoglua…

Imao odlično ljeto, ali i astronomsku plaću

Ono što je u cijeloj priči najvažnije jest činjenica da će Dinamo u nastavak sezone ući bez igrača koji je u protekla dva mjeseca bio njihovo prvo ime. Fernandes je pružao bolje partije i od El Arabija Hillela Soudanija, postigavši ukupno četiri kola, uz jednu asistenciju.

Glavni razlog zbog kojeg je Fernandes otišao jest visoki ugovor kojeg je imao s Modrima. Čileanac je zarađivao 900.000 eura godišnje, a u situaciji kad nakon 11 godina ne igraju u skupinama nekog europskog natjecanja, u Dinamu si ne mogu dozvoliti da nekog igrača plaćaju 75.000 eura mjesečno.

Fernandes se tako vraća u klubu u kojem je proljetos bio na posudbi nakon što bivši trener Dinama Ivajlo Petev nije računao s njim. Tada je u 14 nastupa zabio šest golova i triput asistirao, ostavivši odličan dojam kod svih. U Alanyasporu, čiji je trener Safet Sušić, željeli su ga zadržati, ali on se vratio u Dinamo.

Nakon tri mjeseca dobili su Turci novu priliku ga njegov angažman i odlučili ga dovesti.., piše gol.hr.

Facebook Komentari