Bernardić: SDP u Krapinsko-zagorskoj županiji provodi ono što Vlada najavljuje

SDP je u središnjici stranke održao konferenciju za novinare na kojoj su sudjelovali predsjednik stranke Davor Bernardić, Sabina Glasovac i profesor Neven Budak. Između ostalog, članovi SDP-a su se osvrnuli na temu kurikularne reforme povodom prvog dana škole i odluke da na čelo Povjerenstva za njezinu provedbu zasjedne premijer Andrej Plenković.

“Želim čestitati svim učenicima i učenicama na prvom danu škole, njihovim roditeljima i učiteljima. Nažalost, djeca su opet propustila dobiti priliku reforme obrazovanja. Još jednom je odgođena provedba kurikularne reforme i sada smo nakon dvije godine opet na početku. Entuzijazam svih koji su radili na kurikularnoj reformi, energija svih ljudi koji su iskazali želju je i danas na početku. Obrazovna reforma je odgođena i bit će odgođena i sljedeće godine. Kada provodite pilot projekt to sasvim sigurno znači da će kurikularna reforma biti odgođena i treću godinu zaredom.

Bez obzira što HDZ, Plenković i Divjak pričali, reforma stoji. Guraju nam prošlost kao teme, a djeci kradu budućnost. Hrvatska može i zna. Nema većeg čina domoljublja od omogućavanja djeci da imaju bolje obrazovanje. Nemamo iluzije da će ovo Povjerenstvo provesti reformu. Povjerenstvo nije u stanju imenovati Ekspertnu skupinu, pa kako će onda provesti kompletnu strategiju. To me brine i opterećuje.

HNS se ovih dana prepucava s premijerom, htjeli su ga maknuti, a on se sam stavio na čelo Povjerenstva. SDP provodi ono što Vlada najavljuje u Krapinsko-zagorskoj županiji, djeca tamo imaju pravo na dodatne sadržaje, imaju više opreme i to moramo omogućiti u svakoj školi u Hrvatskoj. Bez učitelja nije moguće kvalitetno obrazovati djecu za budućnost”, rekao je Bernardić.

“Najuspješnije zemlje imaju najbolje obrazovanje, najbolje motivirane učitelje i učiteljice. Ja sam ponosan što one stvari koje najavljuje ministrica i Vlada, koje žele ugraditi u kurikularnu reformu, SDP već provodi svugdje gdje može provoditi. Da bi odgojno obrazovni radnici bili motivirani, potreban je čitav niz mjera kojima se može poboljšati njihov materijalni status”, rekao je Bernardić, javlja N1.

Facebook Komentari