Po izjavi svjedoka čini se da je Indexov novinar pijan izazvao incident na svadbi Velimira Bujanca

Dokle seže hrvatsko novinarstvo?, pita se zagreb.info.

Nakon što je Trg maršala Tita u noći s četvrtka na petak otišao u povijest, vikend je bio savršen za kontroverznog novinara Velimira Bujanca jer je u subotu 2. rujna izrekao sudbonosno “da” i uplovio tako u bračnu luku s Karolinom Šego. Dodatno ga je obradovao poklon Zlatka Hasanbegovića – ploča Trga maršala Tita.

Bujančeva svadba okupila je “zlatno pero desnice”: Goran Marić, Zlatko Hasanbegović, Ivo Banac, Željka Markić, Ljubo Ćesić Rojs, Tihomir Dujmović, Hloverka Novak Srzić, Bruna Esih, Ćiro Blažević, Josip Radeljak Dikan, Mate Bulić, Marko Perković Thompson, Miroslav Škoro, Zdravko Mamić ali i mnoga druga lica iz javnog života.

Uz kuma Josipa Klemma i pjevanje Čavoglava s Rojsom, Bulićem, Hloverkom i Thompsonom, kontroverznom novinaru ovo je zasigurno bio dan za pamćenje.

Indexov novinar na vjenčanju?

No, osim desne elite, to vjenčanje nije prošlo bez krajnje neobičnog incidenta, o kojem je na svojoj Facebook stranici svjedočio poznati kirurg Hrvoje Tomasović, također uzvanik Bujančeve svadbe. On je, naime, kazao da je incident izbio zbog pijanog Indexovog novinara Vojislava Mazzoccija, navodnog neželjenog “padobranca”, koji se skrivao u grmlju i snimao svadbu, a potom se, tvrdi Tomasović, sukobio s jednim od uzvanika, prenosi zagreb.info.

Status Hrvoja Tomasovića prenosimo u cijelosti:

“Sigurno se pitate zašto index i Vojislav Mazzocco ne pišu ništa na temu svadbe moga prijatelja Velimira Bujanca?
Evo zašto! Vojislav Mazzocco je naime poslan da snima pir. Sakrio se u neki šumarak iz kojega je iskočio kao drumski bandit i krenuo slikavati. Kada su ljudi vidjeli gospodina Mazzocca spriječili su ga u naumu. Vojislav je bio naprasit i napao je Svate, te umu je jedan uzvanik u samoobrani od pijanoga novinara zalijepio roditeljsku preko ušiju.

Došla je policija i podnijela prijavu protiv gospodina Mazzocca zbog narušavanja reda i mira. Morao se alkotestirati i napuhao je preko 0,8 promila alkohola. Znači pijani Indexov novinar napao svatove i zaradio prijavu i zato nema izrugivanja po portalu nego mukli muk! Navode se može provjeriti u policijskoj postaju u Vukovaru”, napisao je Tomasović.

Policija potvrdila incident

Navode je u PU vukovarsko-srijemskoj provjerio portal Dnevno.

Prema izjavi njihova glasnogovornika, u Vukovaru je u to vrijeme, na lokaciji Bujančeve svadbe, doista došlo do incidenta u kojem su sudjelovale dvije osobe: “Došlo je do verbalnog, a potom i fizičkog obračuna između dviju osoba te je intervenirala policija. Jedna osoba bila je pod utjecajem alkohola, no imena ne možemo potvrditi”, kazao je za Dnevno glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske. Dodao je da su obje osobe zaradile prijavu, no više detalja nije mogao otkriti.

Je li “drumski bandit” u ovoj priči doista Indexov novinar Vojislav Mazzocco ne bismo nagađali, no Tomasović, koji je bio na licu mjesta te svemu i svjedočio, prema mnogima nije osoba koja bi ovakvo što objavila da se nije doista dogodilo.

Policija, naravno, ne smije potvrditi imenom i prezimenom o kome je riječ, kao ni odati bilo kakve privatne podatke osobe, no na dan vjenčanja na portalu Index nastao je muk, iako je opće poznato da su upravo njima Velimir Bujanec i “zlatno pero” desnice nepresušni izvor tema i članaka. Vojislav Mazzocco svakako je jedan od njihovih vjernih pratitelja, a prema navodima Hrvoja Tomasovića, izgleda da je praćenje shvatio previše doslovno.

No, ponavljamo, možemo samo nagađati da je to povezano s događajem kojeg navodi Tomasović, piše zagreb.info.

Facebook Komentari