Ćorić: Očekujem da se javno obznani vrijeme „zamjene ili izmještanja ploče“, stići će vas naša ruka i u Bruxellesu!

Na najavu nasilnog uklanjanja ploče HOS-a u Jasenovcu ili njenog izmještanja u Novsku protivi se HSP AS. U ime stranke u medijima je reagirao glavni tajnik Pero Ćorić, a njegovo priopćenje prenosimo u cjelosti:

Svojedobno je HSP AS 2013. godine vizionarski najavio da će tadašnji ministar uprave Arsen Bauk pod okriljem mraka u Vukovaru zamijeniti latinične ploče dvopismenim od kojih je jedno pismo ćirilica. Na prigodnoj konferenciji za medije Arsen Bauk se od navedenog ogradio i rekao kako će to biti praznik demokracije, a zamjena ploča obavljena svečano. Svi znamo kako je taj praznik demokracije završio, a svojim životom je to platio hrvatski vitez Darko Pajičić.

Ovim putem pitam se u ime svih domoljuba čeka li nas novi „praznik demokracije“ u Jasenovcu u režiji premijera Andreja Plenkovića, a pod dirigentskom palicom Predraga Štromara i Milorada Pupovca. Pozivam sve navedene aktere da javno obznane koliku cijenu su ponudili određenim udrugama i istaknutim pojedincima da se javno odreknu starohrvatskog pozdrava „Za dom spremni!“, službenog grba jedne od najčasnijih hrvatskih ratnih postrojbi iz Domovinskog rata, legalno izrađene i postavljene spomen ploče, a samim tim i svih vrijednosti proisteklih iz pravednog i obrambenog Domovinskog rata. Kupljeno vrijeme tzv. izmještanjem ploče produkt je neprimjerenih i neprihvatljivih političkih ucjena vladinih držača ljestvi. Alibi period poslužit će marionetskom Vijeću za suočavanje s posljedicama vladavine nedemokratskih režima za izjednačavanje simbola žrtve i agresora, a vladajućima neometani poklon period za nastavak procesa podjele plijena.

Očekujem da se javno obznani vrijeme „zamjene ili izmještanja ploče“ kako bi građani javno iskazali svoje slaganje ili neslaganje. Bježanje od javnosti kao nedavno u Kninu ne može vječno trajati. Znajući kako navedeni akteri neće nazočiti ovoj priredbi parafrazirat ću stih Marka Perkovića Thompsona: „Stići će vas naša ruka i u Bruxellesu!“.

Facebook Komentari