Raspored utakmica Eurobasketa 2017: Hrvatska otvara s Mađarskom

Hrvatska će košarkaška reprezentacija na Eurobasketu 2017, koji će se održati od 31. kolovoza do 17. rujna, igrati u skupini C u rumunjskom Cluju. Suparnici će joj biti Rumunjska, Mađarska, Češka, Španjolska i Crna Gora, odlučeno je na ždrijebu u Istanbulu.

Prvi dio natjecanja po skupinama Eurobasketa igrat će se u Finskoj, Izraelu, Rumunjskoj i Turskoj, dok će se završnica, od osmine finala do finala, igrati u Istanbulu.

Plasman u osminu finala izborit će po četiri prvoplasirane reprezentacije iz svake skupine, a hrvatska skupina križa se sa skupinom D u kojoj se nalaze Velika Britanija, Rusija, Srbija, Latvija, Turska i Belgija.

Skupine EuroBasketa

Skupina A: Finska, Island, Francuska, Grčka, Slovenija, Poljska

Skupina B: Izrael, Litva, Italija, Gruzija, Njemačka,Ukrajina

Skupina C: HRVATSKA, Rumunjska, Mađarska, Španjolska, Češka, Crna Gora

Skupina D: Turska, Rusija, Srbija, Latvija, Belgija, Velika Britanija

Raspored i rezultati svih utakmica Eurobasketa

”Mi imamo isključivo jednu jedinu obavezu – da napravimo svoj posao najkvalitetnije moguće. Obećavati bilo što je glupost. Najvažnija stvar su prve dvije utakmice koje ako riješimo, riješili smo prolaz dalje. Odmah nakon prva dva dana. Ono što je dobro, ako dobijemo Mađarsku i Rumunjsku, onda možemo tempirati formu i nezakrvavljenih očiju ići na ostale”, izjavio je hrvatski izbornik Aco Petrović u našem košarkaškom podcastu Triple-double.

Hrvatska će otvoriti natjecanje 1. rujna utakmicom protiv Mađarske, a nakon toga slijedi još jedan lakši protivnik domaćin Rumunjska. Zadnju utakmicu u skupini hrvatski košarkaši igraju s Češkom 7. rujna, piše gol.hr.

RASPORED utakmica hrvatske reprezentacije na Eurobasketu 2017:

Petak, 1. rujna: Mađarska – HRVATSKA (14:00)

Subota, 2. rujna: HRVATSKA – Rumunjska (19:30)

Ponedjeljak, 4. rujna: Crna Gora – HRVATSKA (16:45)

Utorak, 5. rujna: HRVATSKA – Španjolska (16:45)

Četvrtak, 7. rujna: Češka – HRVATSKA (13:30)

Facebook Komentari