Josipović i Komadina komentirali promjenu Trga maršala Tita u stilu vratit će se Valter i sram vas bilo

Bivši predsjednik RH Ivo Josipović na Twitteru je komentirao sinoćnju odluku zagrebačke Gradske skupštine o preimenovanju Trga maršala Tita.

– A sada, narode, med i mlijeko… Sutra svi kišobrane, padat će pečeni pilići s neba. Powered by Hasanbegović&Esih – objavio je sinoć Josipović na Twitteru, referirajući se na gradske vijećnike Zlatka Hasanbegovića i Brunu Esih koji su zagovarali preimenovanje. Jutros je Josipović pak poručio da podržava prijedlog Zlatka Hasanbegovića, kojeg je nazvao “Haso”. – Podržavam Hasinu ideju da se ploče s Trga maršala Tita pohrane u muzeju. Nećemo morati raditi nove kad nakon idućih izbora vratimo Titov trg – objavio je uz fotografiju Josipa Broza Tita.

O preimenovanju se oglasio i primorsko-goranski župan Zlatko Komadina, koji je citirao generala Antona Tusa. – Promjena imena Trga maršala Tita predstavlja odricanje hrvatskih vlasti od časne hrvatske antifašističke povijesti. Citiram generala Antona Tusa, prvog načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH: “Hrvatska je nastala u današnjim granicama pobjedom u Drugom svjetskom ratu, a obranjena je pobjedom u Domovinskom ratu”. Moj je otac bio partizan. Nećete mi valjda reći da se borio na krivoj strani? Sram vas bilo! – napisao je Komadina, prenosi Večernji list.

Facebook Komentari