Hrvatska otvorila Eurobasket teškom pobjedom protiv Mađarske

Hrvatska je uz dosta muke pobijedila Mađarsku na otvaranju Eurobasketa. Nakon tri četvrtine Mađari su vodili 53:52, ali Hrvatska je u zadnjoj četvrtini osigurala pobjedu 67:58.

Bogdanović je bio najbolji s 23 koša, dok je Šarić ubacio 15.

Hrvatska – Mađarska 67:58

Hrvatska je krenula s petorkom Tomas, Planinić, Bogdanović, Ukić, Šarić.

Iako je Mađarska uzela prvu loptu, reprezentacija Hrvatske bolje otvara susret i to sa 0-6. No nakon što je Keller ubacio prve poene za Mađarsku krenuli su puno agresivnije u igru i dolaze do 5-6, ali Tomas odmah odgovara tricom. Nakon par dobrih poteza hrvatske reprezentacije proigrao je Eilingsfeld koji smanjuje rezultat na 13-15, a nakon toga na asistenciju Hange i atraktivno zakucava za 15-15. Hanga ubacuje tricu za prvo vodstvo Mađarske (18-15) i to minutu prije kraja prve četvrtine, nakon čega je odreagirao izbornik Petrović minutom odmora. Vojvoda zabija za vodstvo 20-15, Simon tricom smanjuje na 20:18. Vojvoda radi faul na Bogdanoviću sekundu prije isteka vremena prve četvrtine i Bogdanović pogađa oba bacanja za 20:20 na koncu prve dionice.

Drugu četvrtinu Bogdanović otvara košem, no i druga četvrtina je protekla u egalu. Povela je Mađarska i vodila do polovice druge dionice, a onda Tomas pogađa i dovodi Hrvatsku u vodstvo 31-32. Nakon toga i Šarić pogađa tricu za 31-35. Imala je Hrvatska i +5 u drugoj dionici kada je Ukić pogodio za 32-37, a Hrvatska na poluvrijeme odlazi s prednošću od tri poena 36-39.

Hrvatska je puno bolje krenula u treću četvrtinu (38-42), no Vojvoda je radio odličan posao posebno u trećoj dionici. Približavala se Mađarska polako i košem također Vojvode došla do izjednačenja kod 46-46 – igrala se 25. minuta. Držala se Hrvatska, no u 26. minuti Mađarska preuzima igru na neko vrijeme, prelazi u vodstvo (50-48) i kreće sa zaista agresivnom igrom, no Šarić je imao odgovor na to i zabija za izjednačenje 50-50. Mađarska završava treću četvrtinu s minimalnim vodstvom 53-52.

U posljednju dionicu Hrvatska ulazi puno koncentriranije, dolazi i do dvoznamenkaste prednosti te drži svoju prednost sve do samog kraja. B

Hrvatska je tako upisala prvu pobjedu na EuroBasketu, a sutra slijedi Rumunjska.

Facebook Komentari