Dačić: Priča o velikosrpskoj agresiji na Hrvatsku je velika laž

Ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da je priča o “velikosrpskoj agresiji” na Hrvatsku – velika laž.

On je, prilikom uručenja ugovora za dodjelu 302 paketa građevinskog materijala za izbjeglice, koje imaju prebivalište na području Beograda, rekao da prikazan film o njima pokazuje koliko je velika laž kada se govori o “velikosrpskoj agresiji”.

– Nitko od vas nije iz Srbije došao da ruši po Benkovcu, Zagrebu ili drugim mjestima. Nego ste vi tamo živjeli vijekovima. To je velika laž pred kojom međunarodna zajednica ne sme da zatvara oči – poručio je Dačić.

On je rekao da je početkom 1990-tih u Hrvatskoj živjelo više od pola milijuna Srba, a sada, 20-tak godina kasnije ima ih svega 180.000.

– Vi ste protjerani i otjerani sa svojih vijekovnih ognjišta i pred time međunarodna zajednica ne smije zatvoriti oči – poručio je Dačić.

Paketi gradjevinskog materijala, u vrijednosti do 9.000 eura, u okviru potprojekta 3, čija je ukupna vrijednost 13,64 milijuna eura, osigurani su donatorskim sredstvima, prvenstveno Europske unije i SAD, u okviru trećeg potprojekta RSP Srbije, priopćeno je iz Ureda za izbjeglice.

– Cilj programa, koji je regionalnog karaktera i obuhvaća BiH, Crnu Goru, Hrvatsku i Srbiju, kada se prikupe dovoljna sredstva, a procjenjuje se 500 milijuna eura da, više neće biti osoba sa statusom izbjeglice. To znači u Srbiji trebamo riješiti stambeni problem za 17.000 obitelji, na čemu se aktivno radi. Već je više od 100 milijuna eura u funkciji rješavanja tog problema – objasnio je Dačić.

On je pozvao sve kojima je potrebna pomoć da se prijave za ovaj program kako bi se riješio problem izbjeglica.

– U tijeku je izgradnja 235 stanova u naselju Ovča, 69 obitelji je zbrinuto u seoskim kućama, 49 montažnih kuća je podignuto, a danas je 302 obitelji dobilo građevinski materijal – ukazao je Dačić, prenosi Blic.

Facebook Komentari