Strinavić: Moramo reći ne ovakvoj Plenkovićevoj politici koja zavlači ruku u džep osiromašenim građanima

Mario Strinavić iz Udruge Blokirani osvrnuo se na najnovija poskupljenja koja je odobrila Vlada.

“Bilo kakvo porezno opterećenje ili poskupljenje u ovom trenutku je udar na ionako osiromašene i socijalno ugrožene građana, a takvih je 1/3 u ovoj zemlji.

Piarovske smicalice koje nam pokušava uvaliti Vlada o navodnom rastu BDP-a jednostavno ne drže vodu,brojke ih demantiraju.

Dakle živimo u zemlju u kojoj je blokirano i u dužničko ropsto stavljeno 330.000 blokiranih građana (sa članovima obitelji milijun) gdje oni najbogatiji među njima žive sa manje od 3.000 kuna, uglavnom je to 2.000 kuna i manje. Ne mogu zaboraviti umirovljenike koji u hrvatskoj spadaju u socijalnu kategoriju i gdje njih čak 530.000 živi sa manje od 2.000 kuna i neznam otkud onda hvalospjevi Vlade o rastu BDP-a na osnovu potrošnje na malo.

U tim i takvim okolnostima svaka odgovorna vlada bi krenula u rezanje troškova preglomazne javne administraije u cilju zaštite socijalno ugoroženih i prezaduženih građana, osim ako si u Hrvatskoj.

U ovom trenutku građani su ti koji kroz razne inicijative moraju reći NE ovakvoj politici koju vodi premijer Plenković u ime Vlade Republike Hrvatske sa zavučenom rukom u džep osiromašenih građana,” kaže Mario Strinavić iz Blokiranih.

Facebook Komentari