Srbija odbila Lex Agrokor, evo što kaže Ramljak

Izvor: N1

Nakon što je objavljeno da se u Srbiji ne može primjenjivati Lex Agrokor, to je kratko komentirao i izvanredni povjerenik Ante Ramljak.

‘Srbija još uvijek nije članica EU, i… njihove odluke su njihove odluke. Ja mislim da će svi vjernovnici biti namireni iz ukupne mase imovine koju ima Agrokor, bez obzira u kojoj zemlji’, kazao je nakon sastanka u Vladi gdje je premijera upoznao s odlukama uoči današnjeg Vjerovničkog vijeća.

Podsjetimo, Trgovački sud u Beogradu odbio je zahtjev privremenog upravitelja Agrokora, Ante Ramljaka, da poduzeća koju posluju u sklopu koncerna u Srbiji, prijeđu pod nadležnost Lex Agrokora. Ovaj zakon je, podsjećaju srpski mediji, usvojen u travnju kako bi se spasila posrnula poslovna imperija prezaduženog tajkuna Ivice Todorića.

U okviru Agrokora u Srbiji posluju trgovački lanci “Merkator S”, “Frikom”, “Dijamant”, “Mg Mivela”, “Kikindski mlin” i “Nova sloga”. Ramljak je od beogradskog Privrednog suda krajem srpnja zatražio da i za ova poduzeća vrijede odredbe Lex Agrokora, ali sud je njegov zahtjev odbio.

Facebook Komentari