18 C
Zagreb
Naslovnica Inozemstvo Ramljak: Postoji rizik da Sberbank ovrši imovinu Agrokora

Ramljak: Postoji rizik da Sberbank ovrši imovinu Agrokora

Vladin izvanredni povjerenik za Agrokor, Ante Ramljak, nakon sastanka s Vjerovničkim vijećem, obratio se medijima.

Ramljak je rekao da su na sastanku donesene dvije odluke.

“Radilo se o isplati prema dobavljačima, svim ostalim velikim dobavljačima u iznosu od 605 milijuna kuna za stare dugove. Radi se o ukupno oko 2400 dobavljača koji će u sljedećih nekoliko dana dobiti ovaj iznos. Druga odluka je bila da se napravi ispravak korekcija isplate prema malim, mikro dobavljačima, tako da je to isto iznos od 19 milijuna kuna koje smo dodatno odobrili da se isplate njima”, rekao je Ramljak.

Ramljak je rekao da je oko 1100 dobavljača potpisalo sporazum i nastavlja s Agrokorom poslovati pod istim uvjetima kao i prije.

“Do kraja ovoga mjeseca ćemo imati i prvi nalaz revizije i potvrdu svih tražbina iz ovoga procesa, tako da ćemo do kraja ovog mjeseca utvrditi sve tražbine grupacija Agrokorova koncerna”, rekao je Ramljak.

Osim toga, razgovaralo se i o Konzumu u BiH.

“Danas je donesena odluka da se odobre dodatna sredstva za rekapitalizaciju Konzuma u BiH i mislim da smo s ovim riješili i problem poslovanja Konzuma u BiH. U sljedećim danima doći će do razdvajanja od Mercatora, u kojemu će Mercator preuzeti svoje dućane koje je imao prije, a Konzum će biti dokapitaliziran i s ovim mislim da smo riješili zabrinutost i dobavljača naših zaposlenika koji mislim da ne trebaju imati briga oko svoje budućnosti, ali i vlade Federacije BiH i Republike Srpske. Mislim da će i oni biti zadovoljni ovom odlukom”, rekao je Ramljak.

Upitan kakve će posljedice razdruživanje imati po Konzum i Mercator, Ramljak je odgovorio da će doprinijeti bolji financijski rezultat obiju kompanija.

“Mercator je u vlasništvu imao prodavnice kojima je Konzum plaćao najam. Sad neće nitko nikome plaćati najam, mislim da je to pozitivno i jednima i drugima”, kazao je.

Upitan za komentar na odluku beogradskog Privrednog suda, koji nije odobrio zahtjev da se lex Agrokor primjenjuje na imovinu Agrokora u Srbiji, Ramljak je rekao da ne može reći da ga odluka suda zabrinjava.

“Pravni rizici postoje, ali to je odluka njihovog suda, mi ćemo se na tu odluku žaliti”, rekao je Ramljak.

Dodao je da postoji i pravna mogućnost, prema kojoj Sberbank može ovršiti imovinu Agrokora u Srbiji, odnosno da je to pravni rizik, ali je istaknuo da misli da to nije realno, prenosi N1.

Najnovije

Još iz rubrike