Premijer o poskupljenju struje, povećanju osnovice za javne službe, Pelješkom mostu i o porezu na nekretnine, bez odgode

Premijer Andrej Plenković na sjednici Vlade govorio je i o porezu na nekretnine, povećanju osnovice plaća za javne službe i poskupljenju struje.

“Temeljito ćemo raspraviti pitanje Poreza na nekretnine, nakon što se javnosti objasni sve to još jednom, i nakon što vidimo da su jedinice lokalne samouprave to spremne provesti”, rekao je.

O poskupljenju struje:

“Donosimo odluku o poskupljenju struje, to su obaveze od ranije, nastavak naše politike da što više energije bude iz obnovljivih izvora. Doći će do povećanja računa za struju za 20 kuna, ali s obzirom na poreznu reformu, još uvijek će ti računi biti manji nego prošle godine”.

Plenković je najavio i povećanje osnovice plaća za javne službe.

“Vlada je predvidjela oko 150 milijuna kuna u proračunu i potpuno isti tretman će imati pripadnici javnih i državnih službi”, rekao je Plenković, dodajući da jednostranom odlukom Vlade ne rade diskriminaciju među zaposlenicima javnih i državnih službi.

O Pelješkom mostu

”Premijer je kazao da će Pelješki most biti izgrađen te da se dijalog s BiH se nastavlja. Sve što Republika Hrvatska radi, radi sukladno međunarodnom pravu”, prenosi N1.

Plenković: Razgovore s pripadnicima HOS-a, za one koji su neupućeni, vodimo cijelo vrijeme

Facebook Komentari