Medved, Kuščević i Bošnjaković na sastanku s HOS-ovcima, bez dogovora

Ministri Medved, Kuščević i Bošnjaković s Barišićem, Skejom i Đapićem razgovarali o tome kako riješiti spomen-ploču s pozdravom “za dom spremni” u Jasenovcu
HDZ-ovi ministri branitelja, uprave i pravosuđa Medved, Kuščević i Bošnjaković jučer su se, prema informacijama Večernjeg lista, sastali u Slavonskom Brodu s pripadnicima HOS-a kako bi pokušali dogovoriti rješenje za spomen-ploču s pozdravom “za dom spremni”, koja je podignuta u Jasenovcu u spomen na 11 poginulih HOS-ovaca.

Na sastanku su, uime HOS-a bili Borislav Barišić, predsjednik Saveza udruga dragovoljaca HOS-a, Marko Skejo, ratni zapovjednik IX. Bojne HOS-a, te bivši šef HSP-a Anto Đapić. Ministar Medved jučer nije htio otkrivati detalje sastanka, ali je potvrdio da je među brojnim sastancima razgovarao i s “prijateljima iz HOS-a”.

‘Svi moji sastanci bili su uspješni i dobri, pa tako i onaj s HOS-om, i idemo prema rješenju’, kratko je rekao Medved.

Da se sastanak održao potvrdio je i Marko Skejo.

– Kratko sam se zadržao, ostavio sam ministra Medveda i Barišića, ipak je on naš najviši predstavnik – kazao je.

Kako doznaje Večernji iz braniteljskih krugova, sudionici sastanka nisu voljni otkrivati previše detalja iz vrlo prozaičnog razloga: što konačni dogovor nije postignut, što se rješenje traži i dalje, ono koje bi zadovoljilo sve strane.

Očito je da ministri imaju zadatak uvjeriti HOS-ovce da Vlada uz njihovu suglasnost sa spomen-ploče u Jasenovcu ukloni sporni pozdrav “za dom spremni”. Iako u HDZ-u ne otkrivaju kakvo će točno biti rješenje za ploču, budući da ono vjerojatno još ni nije definirano i ovisi o razgovorima s pripadnicima HOS-a, izgleda da ide u smjeru postavljanja zamjenske ploče, ali bez ZDS, piše Večernji list.

Facebook Komentari