Zašto HNS, dok je bio u koaliciji s SDP-om, nije reagirao na HOS-ovu ploču: Očito nam je onda nešto pobjeglo

V.d. predsjednika HNS-a, potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar komentirao je slučaj s pločom HOS-a u Jasenovcu.

‘Premijer je bio dosta jasan i ne bi htio komunicirati s premijerom preko medija. Razgovaramo o tome i premijer ima punu podršku od HNS-a da riješi taj problem’, kazao je Štromar, upitan o izjavi Plenkovića da se radi na zakonskom rješenju da se HOS-ova ploča u Jasenovcu zamijeni novom na kojoj više ne bi bilo pokliča ‘za dom spremni’.

Novinare je zanimalo i zašto HNS, dok je bio u koaliciji s SDP-om, nije reagirao kada je HOS stavljao sporni pozdrav u svoj grb. “Očito nam je onda nešto pobjeglo i nismo reagirali”, rekao je.

Podsjetimo, premijer je jučer kazao: ”Tražimo način kako kontekst Jasenovca staviti u korelaciju s onim što piše na ploči uz puno poštovanje prema 11 branitelja HOS-a. Kontekst režima u Jasenovcu i taj slogan taj ne idu skupa. Tražimo rješenje gdje sadržaj na ploči ne bi ničije osjećaje vrijeđao, a naći ćemo rješenje vrlo brzo”, poručio je premijer, prenosi N1.

Facebook Komentari