Još malo po glavi stanovnika: Struja će poskupiti 240 kn za prosječno domaćinstvo

Naknada za obnovljive izvore energije (OIE) porasti će sa sadašnjih 3,5 lipa po kilovatsatu (kWh) na 10,5 lipa po kWh od početka rujna, što će prosječan račun za električnu energiju poskupjeti za oko 20 kuna mjesečno, doznaje N1. u srijedu u Ministarstvu zaštite okoliša i energetike.

Prijedlog odluke koji regulira povećanje naknade za OIE naći će se na sjednici Vladi u četvrtak, 31. kolovoza.

U Ministarstvu tvrde da nakon ove odluke o povećanju naknada za obnovljive izvore u idućoj i dobrom dijelu 2019. godine neće biti potrebe za daljnjom korekcijom.

Podsjetimo, prije mjesec dana je potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar rekao da će struja sigurno poskupjeti i da se traži model, a problem s poskupljenjem trebao se riješiti prije, jer je “na tapeti već dvije godine.”

Odgovarajući na novinarsko pitanje o najavljenom poskupljenju struje zbog povećanja nakade za obnovljive izvore energije, Štormar je rekao da su oni koji sada najviše pitaju zašto će poskupjeti struja prije trebali riješiti taj problem. Po njegovim riječima, tada su tražili model, ali je rekao, struja će sigurno poskupjeti.

Facebook Komentari