Fred Matić: Briselski Zoka nije odgovarao braniteljima, ali nemaju ništa protiv briselskog Plenkija, najveći problem je Karamarko

Bivši ministar branitelja, Predrag Matić, gostovao je u N1 studiju uživo i komentirao ploču HOS-a u Jasenovcu.

“Moja malenkost će biti za ustavni zakon. Živimo u zemlji apsurda, vidjet ćete da su razni Culeji, Hasanbegovići, Đakići protiv ustavnog zakona. Slušao sam Glogoškog, razvidno je da konačne instrukcije nisu stigle, pa ste vidjeli da kruži kao mačka oko vruće kaše, neće ništa decidirano reći dok gazda ne kaže”, rekao je Matić.

Upitan tko su gazde, Matić je bio kratak. “Zna se. Zna se tko su njihove gazde. Sad se Plenković nalazi u jednoj teškoj situaciji gdje mu desnica radi probleme, on pokušava na kulturan način sve to urediti”, rekao je Matić.

Istaknuo je da “briselski Zoka” nije odgovarao braniteljima, ali nemaju ništa protiv “briselskog Plenkija”. “Briselski Zoka je izdajnik hrvatske države, a briselski Plenki nije. Sad se čeka što će reći Brkić i Hasanbegović. U cijeloj ovoj priči problem ove države se zove Tomislav Karamarko, jedan apsolutni antitalent za politiku, koji je uništio sve. Mi smo otjerali profesora Đikića, koji će otkriti lijek protiv raka, a Culeju smo rekli da sakrije oružje. Mi uhićujemo čovjeka koji je viknuo HDZ-u da su lopovi. Gubiti vrijeme na licemjera poput Đure Glogoškog, licemjera, to su ljudi koji kako im se kaže to će i raditi”, kazao je Matić.

Komentirao je i ploču HOS-a u Jasenovcu. “Nije sporna ploča, sporne su tri riječi u grbu koje treba maknuti. Ne može djevojka biti malo trudna, ili ćemo maknuti taj znak ili nećemo. Branitelji padaju na patetiku i kažu da su branitelji ginuli pod tim znakom. Jesu, ali na tom je znaku pisalo i HSP, to je maknuto, iako je mnogo branitelja poginulo i pod tim zakom. Kako su maknuli HSP, neka maknu i Za dom spremni. Neka stave neki drugi, ima jedan prekrasan pozdrav koji kaže “Domovini vjerni”, to mogu staviti”, rekao je Matić.

Facebook Komentari