Nacional: Desno krilo HDZ-a pokreće udar na Plenkovića

Tjednik Nacional navodi kako žele spriječiti premijerov plan da spornu spomen-ploču s natpisom ZDS ukloni u rujnu te žele izazvati pad Vlade i smjenu Plenkovića s čela HDZ-a.

Vodstvo HDZ-a sumnja da je desno krilo te stranke potpomognuto dijelom braniteljske populacije započelo operaciju s krajnjim ciljem destabilizacije i rušenja prvo Vlade, a potom Andreja Plenkovića s vrha te stranke.

Sumnjaju da su s tom operacijom povezani i neki visoki dužnosnici HDZ-a. To je Nacionalu potvrdio visoki politički izvor blizak Andreju Plenkoviću.

‘Situacija u HDZ-u nije pretjerano bajna. Jasno se to vidi već neko vrijeme. Od istupa Milijana Brkića do onog jučerašnjeg Đure Glogoškog. Sve to govori da Plenković nema podršku desne struje HDZ-a. Udar na njega će sljedećih dana biti intenziviran, tu informaciju imamo od izvora iz HDZ-a, rekli su nam to par sati nakon istupa Glogoškog na press konferenciji, uvjereni su da je to dio organiziranog poduhvata. Ljudi bliski Milijanu Brkiću to su pokušali demantirati, no to je demantirano njegovim istupom u Večernjem listu koji je zapravo poruka premijeru’, kazao je u Novom danu novinar Nacionala Boris Bilas.

‘Nezadovoljni su što Andrej Plenković surađuje s manjinama, što surađuje s HNS-om… nezadovoljstvo traje već duže vrijeme’, kaže Bilas.

Facebook Komentari